Senior it-konsult i Umeå

Vi söker människor som brinner för it, kunden och för varandra! Människor som har ett driv framåt och som vill vara med och utvecklas tillsammans med oss.
Just nu söker vi dig som vill jobba som senior it-konsult hos oss på vårt Umeåkontor och leverera moderna tjänster och den senaste tekniken till våra företagskunder. Vi är ett växande företag med korta beslutsvägar och en stark kultur av att hålla samman och arbeta mot en gemensam målbild. Vi tror på att hjälpa varandra och stötta varandra i det dagliga arbetet. Vi har hela tiden våra kunders bästa för ögonen och hjälper varandra över orterna för att lösa kundernas problem. Dessutom ser vi till att ha roligt ihop och att lära av varandra oavsett vilket kontor vi arbetar på.

Om rollen

Vi söker dig som har några års erfarenhet av att arbeta som senior it-konsult eller liknande yrke med relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet. Som person är du serviceinriktad och trivs i en roll som innebär många kontaktytor. Vi söker dig som kan ta egna initiativ och själv kan strukturera och organisera ditt arbete för att driva dina processer vidare. Rollen är omväxlande och stimulerande då företagen du arbetar tillsammans med är i olika branscher och varierande storlek. De vardagliga leveranserna är också av varierande karaktär och svårighetsgrad. Du arbetar till exempel med:

 • Analysera kundens behov och utveckla lämpliga it-lösningar
 • Planera och genomföra implementeringen av it-lösningar
 • Konfigurera, underhålla och felsöka nätverks- och serverinfrastrukturer
 • Ge teknisk support till kunder via telefon, e-post eller personligen
 • Utbilda kunder på användningen av it-lösningar
 • Utföra tekniska utvärderingar och rekommendationer för förbättringar av it-system
 • Hålla sig uppdaterad med de senaste tekniktrenderna och produktuppdateringarna inom it-branschen

Befattningen kan kompletteras med en eller flera roller utifrån kvalifikation och intresse.

Du kommer att ha ett gäng erfarna och härliga kolleger omkring dig och kommer att ges goda möjligheter att utvecklas i din roll genom dem och genom mer formell kompetensutveckling så som utbildningar och certifiering inom den senaste tekniken.

Om dig

Du är trygg i din roll och har lång erfarenhet från tekniken och att konsultera företagskunder. Du arbetar självständigt och effektivt och gör alltid ditt allra bästa för att hjälpa kunden på ett professionellt och affärsmässigt sätt. Som person är du lösningsorienterad och ser mycket hellre möjligheter än problem. Du är inte rädd för att anta nya utmaningar och är ständigt hungrig på att lära dig nytt. För teamet är du en lagspelare som är generös med att dela med dig av din kompetens och ditt engagemang och bidrar till att ni har det riktigt bra tillsammans på jobbet.

För att rollen ska bli rätt för dig behöver du god kunskap inom:

 • Användarsupport
 • Microsoft 365
 • Windows Server
 • Nätverksadministration.

Att tala och skriva såväl svenska som engelska är inga problem för dig.

För att med lätthet ta dig till våra kunder behöver du även ha B-körkort.

Om TeamNorr IT-Partner

TeamNorr grundades i Umeå 2014 och är ett av Norrlands ledande it-företag. Vårt huvudsakliga syfte är att hjälpa ägarledda företag att verka och utvecklas här i Norrland genom att vara deras lyhörda och aktiva it-avdelning. Vi jobbar nära och regelbundet för våra kunder och vill ta hela greppet om it-miljön, allt från långsiktiga förbättringar till snabb it-support när det behövs. Hos oss kommer du vara en viktig del i vårt lag av it-tekniker, it-konsulter, servicetekniker och kundansvariga med olika spetskunskaper. Vi ansvarar för allt ifrån projektering, installationer, servicedesk och it-support på plats till serverdrift, backup, molntjänster, telefoni, skrivare, dokumenthantering och mycket mer.

Vi vill att våra kunder uppfattar oss som rejäla och smidiga. Rejäla för att vi gör ett bra jobb, återkopplar och håller vad vi lovar. Smidiga för att vi är enkla att ha att göra med och att vi gör livet lättare för våra kunder. Genom att anlita oss som it-avdelning får kunderna ta del av många olika spetskompetenser. Det handlar bland annat om it-support, serverdrift i vårt datacenter, leverans av datorer, AV och övrig it-utrustning.

Hur det är att jobba hos oss

Vi är en arbetsplats med korta beslutsvägar och har en företagskultur som präglas av medskapande och att vi jobbar som ett team. Här på TeamNorr är kulturen att vi kollegor stöttar varandra att må bra, trivas, utvecklas och prestera. Vi vill att våra kunder känner av vår kultur och upplever oss som engagerade och aktivt bidragande medskapare.

Vi erbjuder en plats i ett växande företag med goda framtidsutsikter och en stark drivkraft att ständigt förbättra vår verksamhet. Vi kan erbjuda dig de möjligheter och utmaningar som du behöver för att utvecklas både professionellt och som person.

Sista ansökningsdag: 12 november. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan nu.
Skicka din ansökan till jobb@teamnorr.se och märk mejlet ”senior it-konsult Umeå”.

Har du frågor om tjänsten?

Ansvarig för rekryteringen
Rebecca Vall, rebecca.vall@teamnorr.se, 090-690 31 02
HR, Elin Lantz, elin.lantz@teamnorr.se, 070-576 12 13