loader image

TeamNorr öppnar nytt i Luleå

IT-branschen växer så det knakar och TeamNorr är inget undantag. Företaget grundades i Umeå 2014 med visionen att bli lokal helhetsleverantör i Norrland. Nu växer bolaget vidare genom att etablera nytt kontor i Luleå.

  ”Fr. v. IT-konsult Jonas Granberg, säljare Håkan Olovsson, IT-konsult Fredrik Hjälte, VD Pär Vidmark och IT-konsult Martin Magnusson. IT-konsulten Timmy Johansson saknas på bild.”

 

En bra dag på jobbet – viktigt för personalen.

TeamNorrs nyöppnade kontor i Luleå är beläget på Nordkalottvägen 10, mittemot XL-Bygg, där företaget delar lokaler med Svenska Norrbygg. Fem medarbetare har redan hunnit anställas och företaget siktar på att rekrytera fler inom kort.

—Vi är riktigt nöjda med vår nya lokal här i Luleå. För oss är det viktigt att både vi i personalen och våra kunder trivs och har en bra dag på jobbet. Det känns också hur bra som helst att det här härliga gänget ville ansluta till vårt team så vi kan fortsätta vår tillväxtresa i Norrland. Vi vill vara en lokal helhetsleverantör av IT-tjänster så att företag i Norrland ska ha en bra dag på jobbet. Därför etablerar vi oss här. Vi har längtat till Luleå, förklarar Pär Vidmark som är företagets VD.

—Luleåteamet har jobbat ihop länge i ett tidigare företag så vi har redan en riktigt fin gruppsammanhållning. Vi värnar om långa relationer, sätter kunden i centrum och det stämmer in bra med TeamNorrs kultur och affärsidé, berättar Luleåkontorets säljare Håkan Olovsson.

 

Engagerad personal har skapat framgången.

—Vår företagskultur präglas av laganda, engagemang och omtanke. Genom bra IT-tjänster vill vi att alla norrländska företag ska ha en bra dag på jobbet. Jag tror att den personliga servicen och våra 23 engagerade medarbetare är nyckeln till vår framgång. Vi har ett grymt bra team med stort engagemang och driv, avslutar Pär Vidmark.

 

Vad vi gör och vad vi står för

 

TeamNorr IT-Partner AB är en norrländsk helhetsleverantör av produkter och tjänster inom IT. Bolaget grundades 2014 och har idag 23 medarbetare i Luleå, Boden, Umeå och Örnsköldsvik.

Vi brinner för att skapa effektiva och bekymmersfria arbetsmiljöer med support och service i världsklass. Vi tycker att alla ska ha en bra dag på jobbet.

 

 

För frågor eller närmare information kontakta:


Pär Vidmark, VD. 090-690 31 09,
par.vidmark@teamnorr.se

Stefan Kärnestad, försäljningschef. 072-402 53 12, stefan.karnestad@teamnorr.se

Håkan Olovsson, säljare i Luleå, 070-624 26 05, hakan.olovsson@teamnorr.se

”Nyckeln är att planera och tänka efter, se till att ha bra skydd och rutiner”, säger Robin Johansson, TeamNorr IT-Partner.

Hur ska man undvika att drabbas?

– Det gäller att förutsätta att det händer och ha en plan för det. För statistiken säger att det kommer hända någon gång i någon omfattning. Nyckeln är att planera och tänka efter, se till att ha bra skydd och rutiner, säger Robin Johansson, IT-konsult.

– Framför allt att utbilda personal, så att medarbetare förstår att de har ett stort ansvar i vad man gör med sin dator och e-post. Har man aldrig varit drabbad så är det lätt att negligera det, klicka hejvilt och fylla i information. Men har man otur är det fel typ av mejl man råkat klicka på, säger Fredrik Hjälte, IT-konsult.

Majoriteten av alla cybersäkerhetsproblem orsakas av människan, att någon luras att klicka på en länk eller öppna en fil.

– Det är företagens uppgift att se till att ha bästa skyddet och utbilda anställda, med bättre rutiner och mjukvara. Många tänker att ”det där händer inte mig”. Men nu kryper det allt närmare, och det gäller att se om sitt hus och inse att det kommer kosta pengar om vi inte ser över IT-miljön och utbildar personalen i tid. Det är bättre att förebygga branden än att behöva släcka bränder hela tiden, säger André Jonsson.

”Många har gått i tron att det ”händer inte mig”, men det är dags att ta det på allvar och inse att det är mer en tidsfråga innan det händer. Det viktiga är att man är förberedd och att man har skapat en säkerhet där man inte kan slås ut helt”, säger Håkan Olovsson, TeamNorr IT-Partner.

Även kollegan Håkan Olovsson poängterar vikten av att öka medvetenheten och att vara förberedd:

– Kostnaden för att investera i bättre säkerhet är något man ska jämföra med effekten och kostnaden av att bli utan alla sina system och tillgång till dokument. Vad får det för konsekvenser hos företaget om och när det inträffar?

Vilka är era allra bästa tips för en säker IT-miljö?

– Förebygg, utbilda och investera. Var villig att investera både tid och pengar, för det kostar betydligt mer om det väl händer något. Rätt lösningar med en IT-leverantör som vägleder, det banar vägen för framgång. Och här finns vi på TeamNorr IT-Partner redo att hjälpa till med både säkerhet och utbildning, säger André Jonsson.

Fredrik Hjälte tillägger också att regelbunden inventering och uppdatering av sin IT-miljö är avgörande.

– Har ni till exempel gamla datorer som borde ha blivit bytta för sju år sedan, eller en gammal router med programvara som inte är uppdaterad? Sådant kan vara en källa för en hackare. Fortsätter man att använda sin omoderna IT-utrustning med äldre mjukvara löper man större risk att bli drabbad än med uppdaterade, säkra produkter. Det räcker med att den svagaste länken i kedjan brister.

”Har man aldrig varit drabbad så är det lätt att negligera det, klicka hejvilt och fylla i information. Men har man otur är det fel typ av mejl man råkat klicka på”, säger Fredrik Hjälte, IT-konsult.

TeamNorr har vuxit stabilt sedan bolaget startades 2014 och senaste året har kundtillströmningen ökat markant på samtliga orter. De märker att många nya kunder söker sig till en lokal och kompetent IT-Partner för att få hjälp.

– Det är såklart väldigt roligt att vi får fler och fler kunduppdrag. Vi arbetar varje dag för att vara en rejäl och smidig IT-Partner som gör livet enkelt för våra kunder. Nöjda kunder blir som riktiga ambassadörer för oss och rekommenderar oss till andra företag. Därför söker vi nu ytterligare kollegor till flera av våra kontor, säger André Jonsson.

”Det är företagens uppgift att se till att ha bästa skyddet och utbilda anställda, med bättre rutiner och mjukvara”, säger André Jonsson.

7 säkerhetstips:

  1. Använd starka lösenord och tvåstegsverifiering.
  2. Utrusta era enheter med antivirusprogram. Det registreras 350 000 nya virus per dag och 7 miljarder virusattacker per år.
  3. Säkra er data med georedundant backup – vid exempelvis brand eller stöld är det viktigt att data finns lagrad på olika platser.
  4. Använd en tredjepartsbackup till Microsoft 365.
  5. Uppdatera programvaror och operativsystem regelbundet för att ta del av de senaste säkerhetskorrigeringarna.
  6. Tänk efter innan du öppnar en länk eller bilaga, även om mejlet tycks komma från en säker källa. Så kallade phishing-attacker blir allt vanligare.
  7. Skydda ert trådlösa nätverk. Använd ett nätverk inom organisationen och skapa ett gästnätverk för era besökare.

Fredrik Hjälte och Håkan Olovsson, TeamNorr IT-Partner.

Hjälp med IT-säkerhet?

Vill du och ditt företag ha hjälp med IT-säkerhet? TeamNorr IT-Partner hjälper företag att växa med rätt IT-lösningar och vill göra livet enkelt för kunderna genom att ta helhetsansvaret för produktleveranser, support, servicedesk och drift. En bekymmersfri IT-miljö för en bra dag på jobbet.
Företaget har 21 anställda placerade på de lokala kontoren i Luleå, Piteå, Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik.
Vill du veta mer hur TeamNorr kan hjälpa ditt företag med IT-säkerhet? Läs mer här om TeamNorrs egna datacenter.

Möt våra specialister

Vi hjälper företag växa med rätt IT-lösningar

Andra nyheter från TeamNorr

Fler kollegor till Skellefteå

Fler kollegor till Skellefteå

Vi söker just nu fler kollegor till vårt kontor i Skellefteå. Vilka vi är? En rejäl och smidig IT-partner med rötterna...