loader image

Full koll på er IT och kontroll över kostnaderna

”Vi känner våra kunder, vi har bra koll på deras IT-miljö och hur vi ska supportera dem”, säger Håkan Olovsson, säljare på TeamNorr.

Enkelt och tryggt, så ska det kännas att ringa TeamNorr och få support när tekniken krånglar på jobbet. Med fasta priser har du dessutom kontroll över kostnaderna och slipper dyra överraskningar.

Fungerande IT är en förutsättning för en bra dag på jobbet, oavsett om du jobbar inom ett stort eller litet företag. Att ha sin support nära tillhands när det uppstår problem är en stor trygghet – något som TeamNorr tagit fasta på. Med fasta priser och snabb support finns de alltid tillgängliga för sina kunder.

– Vi erbjuder våra kunder en helhetslösning som ger dem en trygg och bra dag på jobbet. Med en fast kostnad per användare så kan företaget enkelt budgetera vad IT kostar, säger Håkan Olovsson, säljare TeamNorr.

Han menar att allt fler upptäcker fördelarna med ett fast pris, eftersom kunden inte behöver fundera på vad det kommer att kosta. TeamNorr utgår från en anställd och vad den behöver, som dator, telefon, licens och program. Därefter räknar de ut priset utifrån önskad support och antalet anställda i företaget.

Det blir en fast månadskostnad – utan dyra överraskningar.

Håkan Olovsson, säljare, och Jonas Granberg, IT-konsult, vill bidra till att deras kunder får en bra dag på jobbet, utan IT-krångel.

Helhetslösningen paketeras efter företagets och personalens behov och går även att ändra allt eftersom, både för att öka eller minska på tjänsterna.

– Kostnadsbilden beror på hur stort företaget är och vilka önskemål kunden har. Det vi erbjuder som grund är en månadskostnad inklusive all fjärrsupport. Genom fjärrsupport kan man idag lösa de absolut flesta användarfrågor och problem hos en kund. Våra konsulter kopplar upp sig mot kunden och löser problemen via fjärruppkoppling. Vi är självklart också snabbt på plats om kunden behöver oss där, säger Håkan Olovsson.

Vilka är fördelarna med ert upplägg?

– Dels att kunden har tillgång till vår IT-support från kl 07 på morgnarna och vet att vi svarar. Men också att vi känner våra kunder, vi har bra koll på deras IT-miljö och hur vi ska supportera dem. Dessutom tillkommer det inga onödiga kostnader som ofta uppstår när olika teknikleverantörer är inblandade. Eftersom vi tar helhetsansvaret ser vi till att det är ordning och reda på hela IT-miljön, säger Håkan Olovsson.

Vilken respons får ni från era kunder?

– Kunderna gillar idén om att ha en enkelt budgeterad kostnad för IT. Man kanske har erfarenhet av att det är svårt att överblicka hur mycket det kostar per år, kanske har man även haft flera olika leverantörer och svårt att få en komplett bild av priset. De uppskattar enkelheten med oss som en helhetsleverantör och att få en samlad kostnad, säger Håkan Olovsson.

FULL KOLL PÅ ER IT

TeamNorr är helhetsleverantör och erbjuder allt som behövs för en effektiv och trygg IT till fast pris. Eftersom TeamNorr tar ansvar för helheten blir vardagen enklare och smidigare för både företag och medarbetare. Som kund får du hjälp av en och samma leverantör och TeamNorrs kunniga IT-konsulter är nära till hands när ni behöver snabb hjälp.

”Nyckeln är att planera och tänka efter, se till att ha bra skydd och rutiner”, säger Robin Johansson, TeamNorr IT-Partner.

Hur ska man undvika att drabbas?

– Det gäller att förutsätta att det händer och ha en plan för det. För statistiken säger att det kommer hända någon gång i någon omfattning. Nyckeln är att planera och tänka efter, se till att ha bra skydd och rutiner, säger Robin Johansson, IT-konsult.

– Framför allt att utbilda personal, så att medarbetare förstår att de har ett stort ansvar i vad man gör med sin dator och e-post. Har man aldrig varit drabbad så är det lätt att negligera det, klicka hejvilt och fylla i information. Men har man otur är det fel typ av mejl man råkat klicka på, säger Fredrik Hjälte, IT-konsult.

Majoriteten av alla cybersäkerhetsproblem orsakas av människan, att någon luras att klicka på en länk eller öppna en fil.

– Det är företagens uppgift att se till att ha bästa skyddet och utbilda anställda, med bättre rutiner och mjukvara. Många tänker att ”det där händer inte mig”. Men nu kryper det allt närmare, och det gäller att se om sitt hus och inse att det kommer kosta pengar om vi inte ser över IT-miljön och utbildar personalen i tid. Det är bättre att förebygga branden än att behöva släcka bränder hela tiden, säger André Jonsson.

”Många har gått i tron att det ”händer inte mig”, men det är dags att ta det på allvar och inse att det är mer en tidsfråga innan det händer. Det viktiga är att man är förberedd och att man har skapat en säkerhet där man inte kan slås ut helt”, säger Håkan Olovsson, TeamNorr IT-Partner.

Även kollegan Håkan Olovsson poängterar vikten av att öka medvetenheten och att vara förberedd:

– Kostnaden för att investera i bättre säkerhet är något man ska jämföra med effekten och kostnaden av att bli utan alla sina system och tillgång till dokument. Vad får det för konsekvenser hos företaget om och när det inträffar?

Vilka är era allra bästa tips för en säker IT-miljö?

– Förebygg, utbilda och investera. Var villig att investera både tid och pengar, för det kostar betydligt mer om det väl händer något. Rätt lösningar med en IT-leverantör som vägleder, det banar vägen för framgång. Och här finns vi på TeamNorr IT-Partner redo att hjälpa till med både säkerhet och utbildning, säger André Jonsson.

Fredrik Hjälte tillägger också att regelbunden inventering och uppdatering av sin IT-miljö är avgörande.

– Har ni till exempel gamla datorer som borde ha blivit bytta för sju år sedan, eller en gammal router med programvara som inte är uppdaterad? Sådant kan vara en källa för en hackare. Fortsätter man att använda sin omoderna IT-utrustning med äldre mjukvara löper man större risk att bli drabbad än med uppdaterade, säkra produkter. Det räcker med att den svagaste länken i kedjan brister.

”Har man aldrig varit drabbad så är det lätt att negligera det, klicka hejvilt och fylla i information. Men har man otur är det fel typ av mejl man råkat klicka på”, säger Fredrik Hjälte, IT-konsult.

TeamNorr har vuxit stabilt sedan bolaget startades 2014 och senaste året har kundtillströmningen ökat markant på samtliga orter. De märker att många nya kunder söker sig till en lokal och kompetent IT-Partner för att få hjälp.

– Det är såklart väldigt roligt att vi får fler och fler kunduppdrag. Vi arbetar varje dag för att vara en rejäl och smidig IT-Partner som gör livet enkelt för våra kunder. Nöjda kunder blir som riktiga ambassadörer för oss och rekommenderar oss till andra företag. Därför söker vi nu ytterligare kollegor till flera av våra kontor, säger André Jonsson.

”Det är företagens uppgift att se till att ha bästa skyddet och utbilda anställda, med bättre rutiner och mjukvara”, säger André Jonsson.

7 säkerhetstips:

  1. Använd starka lösenord och tvåstegsverifiering.
  2. Utrusta era enheter med antivirusprogram. Det registreras 350 000 nya virus per dag och 7 miljarder virusattacker per år.
  3. Säkra er data med georedundant backup – vid exempelvis brand eller stöld är det viktigt att data finns lagrad på olika platser.
  4. Använd en tredjepartsbackup till Microsoft 365.
  5. Uppdatera programvaror och operativsystem regelbundet för att ta del av de senaste säkerhetskorrigeringarna.
  6. Tänk efter innan du öppnar en länk eller bilaga, även om mejlet tycks komma från en säker källa. Så kallade phishing-attacker blir allt vanligare.
  7. Skydda ert trådlösa nätverk. Använd ett nätverk inom organisationen och skapa ett gästnätverk för era besökare.

Fredrik Hjälte och Håkan Olovsson, TeamNorr IT-Partner.

Hjälp med IT-säkerhet?

Vill du och ditt företag ha hjälp med IT-säkerhet? TeamNorr IT-Partner hjälper företag att växa med rätt IT-lösningar och vill göra livet enkelt för kunderna genom att ta helhetsansvaret för produktleveranser, support, servicedesk och drift. En bekymmersfri IT-miljö för en bra dag på jobbet.
Företaget har 21 anställda placerade på de lokala kontoren i Luleå, Piteå, Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik.
Vill du veta mer hur TeamNorr kan hjälpa ditt företag med IT-säkerhet? Läs mer här om TeamNorrs egna datacenter.

Möt våra specialister

Vi hjälper företag växa med rätt IT-lösningar

Andra nyheter från TeamNorr

Fler kollegor till Skellefteå

Fler kollegor till Skellefteå

Vi söker just nu fler kollegor till vårt kontor i Skellefteå. Vilka vi är? En rejäl och smidig IT-partner med rötterna...