Snabb IT-support viktigt för MAF: ”Underlättar väldigt”

“Det är roligt med företag som uppskattar och förstår nyttan med IT, då uppskattar de också att få hjälp snabbt”, säger Fredrik Hjelte på TeamNorr. Här tillsammans med Peter Häggmark, vd MAF Arkitektkontor, och Leif Lundström, byggnadsingenjör, MAF Arkitektkontor.

Med viktiga deadlines och stora projekt är fungerande IT avgörande för MAF Arkitektkontor. TeamNorr IT-Partner har helhetsansvar för deras IT-miljö. ”Vi får alltid snabb hjälp”, säger Leif Lundström på MAF.

I det gamla Riksbankenhuset på Storgatan i Luleå huserar Sveriges näst äldsta arkitektkontor. Sedan 1939 har MAF Arkitektkontor skapat bostäder, byggnader och miljöer runt om i landet. I dag har de kontor i Luleå, Piteå, Umeå och Stockholm, med totalt ett 60-tal anställda som dagligen jobbar med tunga filer mot viktiga deadlines. Där är IT ett avgörande verktyg.

– Funkar inte vår IT så funkar det inte att jobba, säger Leif Lundström, byggnadsingenjör.

Han är ansvarig för all kontakt gällande IT hos MAF, som anlitar TeamNorr för allt från support till inköp av datorer.

– Är det bekymmer ringer jag till TeamNorr. Vi får alltid snabb hjälp vilket funkar väldigt bra för oss.

Vad betyder fungerande IT för er?
– Det är ju i princip livlinan. Blir det en massa störningar är det svårt att hålla vissa tider och det ställer till det i vårt arbete. Vissa grejer kan jag lösa själv, men ibland känner jag att jag inte har tid. Då ringer jag Fredrik på TeamNorr. Vi har en mångårig relation och han kan vår miljö, det är en stor fördel, säger Leif Lundström och fortsätter:

– Jag behöver inte förklara utan han vet allt eftersom vi har en lång historia ihop. Det blir en kort startsträcka vilket underlättar mycket. Fredrik vet också vilken IT-nivå jag ligger på och hur han ska prata till mig.

“Är det bekymmer ringer jag till TeamNorr. Vi får alltid snabb hjälp vilket funkar väldigt bra för oss”, säger Leif Lundström, byggnadsingenjör på MAF Arkitektkontor.

IT-konsulten Fredrik Hjälte på TeamNorr är MAF:s huvudkontakt och han har full koll på både systemen och IT-utrustningen på arkitektkontoret.

– Det är ett samarbete som har funkat bra i alla år. Vi fokuserar väldigt mycket på att ha hög tillgänglighet för alla våra kunder. Det är roligt med företag som uppskattar och förstår nyttan med IT, då uppskattar de också att få hjälp snabbt, säger Fredrik Hjelte.

“Vi jobbar både med hängslen och livrem med backup, både molnbackup och serverbackup. Det är viktigt med hög säkerhet”, säger Fredrik Hjelte, IT-konsult på TeamNorr. Här tillsammans med Peter Häggmark, vd MAF Arkitektkontor, och Håkan Olovsson, säljare TeamNorr.

TeamNorr har ett helhetsansvar för både skrivare och IT-miljön. På så sätt kan de snabbt lokalisera ett problem och hitta lösningen, oavsett var problemet finns.

– Det fungerar bra, för skrivare och IT går ofta in i varandra. Det underlättar när det är ett problem som jag själv inte kan definiera, jag vet vem jag ska ringa och behöver bara ha en kontakt. Tidigare har jag behövt ta hit flera från olika företag för att lösa ett problem, säger Leif Lundström.

MAF köper även sin hårdvara som datorer, skärmar och tillbehör via TeamNorr, som också installerar allt.

– Jag behöver bara säga vad jag vill ha. Jag slipper beställa, hämta ut och skicka efter någon som ska installera. Sen får jag också råd av de som har koll på vår miljö, de ser till att det blir rätt modeller.

Vad betyder det att ni alltid kan få tag på TeamNorr?
– Det underlättar väldigt. Ofta när jag ringer är det någon hos oss som har problem, och man vill inte behöva sitta still utan att kunna jobba. Vi har tidsplaner vi måste hålla och att få avbrott i arbetet på grund av tekniska problem är något vi vill undvika in i det sista. Sen varierar IT-nivån här hos oss, vissa är mer intresserade av skapandet och man vill bara att allt ska funka. Då är det viktigt med hjälp snabbt, säger Leif Lundström.

KOLL PÅ IT

TeamNorr är helhetsleverantör och erbjuder allt som behövs för en effektiv och trygg IT till fast pris. TeamNorr tar ansvar för helheten för att göra vardagen enklare och smidigare för både företag och medarbetare. Som kund får man hjälp av en och samma leverantör och TeamNorrs IT-konsulter är nära till hands när man behöver snabb hjälp.

Läs mer om TeamNorrs helhetslösningar 

”Vi har haft en bra dialog med alla hos MAF, och det är en lång affärsrelation som vi har byggt vidare på och som jag tror att båda parter trivs med”, säger Håkan Olovsson, säljare på TeamNorr.

OM TEAMNORR IT-PARTNER AB

 

TeamNorr startade 2014 i Umeå och utvidgades kort efter med ett kontor i Örnsköldsvik. I slutet av 2019 öppnades ett kontor i Luleå och i år ett i Piteå och nyligen ett i Skellefteå. Företaget närmar sig nu 30 medarbetare på sina fem kontor i Norrland.

TeamNorr erbjuder helhetslösningar inom IT för att företag i Norrland ska ha en bra dag på jobbet. Företaget levererar alla produkter och tjänster ett företag behöver till en fast månadskostnad. Eftersom TeamNorr tar ansvar för helheten blir vardagen enklare och smidigare för företag och medarbetare. Som kund får du hjälp av en och samma leverantör och TeamNorr gör snabbt felsökningar vid eventuella problem.

Här kan du läsa mer om TeamNorrs IT-tjänster