Serviceteknikern: Jag älskar att träffa kunder 

Frida Stenmark är servicetekniker på TeamNorr i Skellefteå sedan oktober 2022. 

– Det är så roligt att få åka ut till kunder och hjälpa till. Man får så otroligt mycket tillbaka, säger hon.

Frida Stenmark är 26 år och är anställd som servicetekniker på TeamNorr. Hon och hennes servicekollegor jobbar främst med service av Ricoh, Konica Minolta och Kyocera och hjälper kunderna så att allt ska fungera så bra som möjligt. 

– Ibland åker vi ut till kunden och hjälper till och ibland kan vi fixa problem via fjärrstyrning. Men det absolut roligaste är att åka ut – kunderna är alltid så tacksamma när man lyckas lösa deras problem. Variationen i det här jobbet tycker jag är toppen, säger Frida Stenmark. 

På dagarna löser hon ärenden som kommer in, men när hon och arbetskompisarna får tid över brukar de ta hem begagnade maskiner och reconda upp dem så att de kan återanvändas. 

– Det är otroligt nyttigt. Förutom att det är bra ur ett hållbarhetsperspektiv så lär man sig otroligt mycket på det, säger Frida Stenmark.  

Tidigare har hon jobbat inom industrin med så kallad varmförzinkring samt som vindkrafttekniker i två år. 

– Då är man högt uppe! Ett vindkraftverk är mellan 80 och 120 meter högt, så första gången var det svinläskigt. Men man vänjer sig. Man kommer så högt upp att man tappar uppfattningen om hur högt det faktiskt är, säger Frida Stenmark och skrattar. 

Hon tillägger: 

– Men nu får jag hålla mig på marken och det är rätt skönt! 

Hon känner sig väl mottagen på TeamNorr och tycker att det är ett härligt gäng. 

– Jag gillar att utvecklas och bli bättre och bättre och jag märker att TeamNorr har samma ambitioner – den känslan fick jag direkt på intervjun. Vi vill åt samma håll.  

Frida Stenmark tillägger: 

– Det roligaste med företaget är att alla samarbetar med varandra. Och oberoende av vilken roll du har så blir du hörd om du kommer med en idé. Man känner att man får bidra och det är väldigt kul! 

För närmare information kontakta:

Rebecca Vall

Rebecca Vall

Edward Lantz

Edward Lantz