Meny

Meny

Ökat problem med ransomware

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.14.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content” sticky_enabled=”0″]

Den senaste tiden så ringer det allt oftare företag till oss som har fått in ett så kallat ransomware på deras dator/server som krypterat deras hårddiskar.

Det som har blivit krypterat är lokala filer eller filer  på server/nätverksdisk, detta gör filerna oanvändbara.

Mailen som dom har klicka på har oftast sett ut att komma från Postnord men det är alltså i själva verket kriminella som vill komma åt dina filer.

Tips på vad man kan göra för att minska risken att drabbas.

  • Verifiera att ditt antivirusprogram är installerat och uppdaterat.
  • Försäkra dig om att ditt operativsystem är uppdaterat med de senaste patcharna.
  • Se till att alla plug-ins (Java, Flash, Adobe etc.) är uppdaterade till senaste version.
  • Tänk på vad du klickar på för sidor och länkar.

Om du skulle bli drabbad så är enda chansen att få tillbaka filerna att ha en ordentlig backup.

Om du har några funderingar är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Liknande nyheter

Välkommen att ansöka till våra lediga tjänster, utöver dessa så kan du även skicka in en spontanansökan via formuläret 

Ge vidare datorer smidigt och säkert

Tillsammans med våra kunder vill vi göra mer för nästa generation. Därför omhändertar vi bärbara datorer på ett säkert och miljömässigt sätt.

Vd inom rekrytering och bemanning byter bransch.

Rebecca Vall, som arbetat i många år inom rekryterings- och bemanningsbranschen, börjar på it-bolaget TeamNorr som har affärsidén att vara it-avdelning till ägarledda tillväxtföretag i Norrland.

Fyra anledningar att välja en modern telefonilösning till företaget

Vårt telefonierbjudande samlar företagets it-lösningar ännu mer och gör livet enklare för våra kunder. Som jag ser det är en modern telefonilösning grunden för den digitala arbetsplatsen, menar Anders.

Vi hjälper dig med hårdvara, mjukvara och tjänster som underlättar för dig och din verksamhet. Det ska helt enkelt bara fungera. Kontakta vår support idag.

Vi är TeamNorr

Vi hjälper dig med hårdvara, mjukvara och tjänster som underlättar för dig och din verksamhet. Det ska helt enkelt bara fungera. Kontakta vår support idag.

E-post

support@teamnorr.se

Kom i kontakt!

Välkommen att kontakta din IT-avdelning