Så undviker du de vanligaste IT-problemen

Jessica Bos är konsultchef på TeamNorr

IT-konsulten Fredrik Hjälte hjälper Malin Sundqvist på Svenska Norrbygg med hennes dator.

Teknikstrul kan vara irriterande och kosta både tid och pengar för företagen. TeamNorr  avslöjar de vanligaste IT-problemen och hur du kan undvika dem. ”Vi vill att företagen ska kunna fokusera på sin egen verksamhet istället för att ägna tid åt IT-problem”, säger Håkan Olovsson på TeamNorr.

Ett felmeddelande blinkar på skrivaren och inga papper kommer ut, scannern vägrar skicka vidare bilderna till datorn och plötsligt har du tappat åtkomsten till nätverket. Många kan känna igen sig i dessa frustrerande scenarion, som är några av de absolut vanligaste IT-problemen bland företagen här i Norrland, enligt kollegorna på TeamNorr. 

– Om man har problem med utskrift eller scanning är det oftast inte maskinen i sig som är orsaken. Fyra av fem problem är inte maskinrelaterade, utan nätverks- eller serverrelaterade. Det kan också vara någon inställning eller att pappret ligger fel i magasinet, säger Jonas Granberg, IT-konsult.

Jonas Granberg, IT-Konsult, Håkan Olovsson, säljare, Fredrik Hjälte, IT-konsult och Jens Eriksson, digital coach, jobbar alla på TeamNorr i Luleå och Piteå. Saknas på bilden gör IT-konsulten Martin Magnusson.

TeamNorr, med kontor i Luleå, Piteå, Umeå och Örnsköldsvik fungerar som en inhyrd IT-avdelning för företag med alltifrån en till flera hundra anställda. De erbjuder support och service men även inköp av produkter.

– Det är ofta svårt för kunden att avgöra var det inte fungerar, om det är skrivaren, datorn, nätverket eller servern det är fel på. Men oss kan kunden kontakta oavsett om det är ett hårdvaruproblem eller ett problem i IT-miljön. Vi har kompetens inom båda världarna, säger Håkan Olovsson, säljare.

Ett annat område som TeamNorr är experter på är webbmöten, ett behov som ökat den senaste tiden i och med coronapandemin.

– Många har upptäckt att de inte har rätt grejer och kontaktat oss för en uppgradering, säger Jonas Granberg.

Ett vanligt problem vid möten online är ljudet, särskilt när mötet ska kopplas upp mot större skärmar med flera deltagare.

– Det är ganska vanligt att man har för dåliga headset och mikrofoner. Eller att man behöver en utbildningsinsats för att använda grejerna rätt och kunna starta upp ett möte snabbt. Det är inte roligt om det tar 10 minuter att starta upp ett möte där det sitter 20 personer och väntar, då blir det dyra möten. Vi kan hjälpa företagen med både ljud, bild, mjukvara och utbildning för att skapa bra och effektiva webbmöten, säger Håkan Olovsson.

Totalt har företaget nu vuxit till 25 anställda fördelade på de fyra kontoren i Norrland. Företagets ambition är att vara den lokala helhetsleverantören av IT i Norrland. De fem anställda på TeamNorr i Luleå och Piteå har alla 10-20 års branschvana, vilket skapar en trygghet för kunden.

– Vi känner snabbt igen problemet och kan ringa in det, och av erfarenhet går det oftast fort att lösa, säger Jonas Granberg.

Dessutom behöver kunden bara ha en kontakt för att få support, oavsett problem. TeamNorr fixar allt från datorer och skrivare till telefoni, med målet att förenkla vardagen för företagen.

– Vi vill ge kunden bekymmersfri IT och hitta tekniska lösningar som effektiviserar kundens arbetsdag. De ska kunna fokusera på sin egen verksamhet och det som de gör bäst, istället för att ägna tid åt IT-problem, säger Håkan Olovsson.

ENKLARE VARDAG

TeamNorr erbjuder helhetslösningar inom IT för att företag i Norrland ska ha en bra dag på jobbet. Företaget levererar alla produkter och tjänster ett företag behöver till en fast månadskostnad. Eftersom TeamNorr tar ansvar för helheten blir vardagen enklare och smidigare för företag och medarbetare. Som kund får du hjälp av en och samma leverantör och TeamNorr gör snabbt felsökningar vid eventuella problem.

Håkan Olovsson och Jens Eriksson på TeamNorr.

TJÄNSTER OCH UTRUSTNING

Team Norr erbjuder inte bara tjänster utan förmedlar även teknisk utrustning till företag, exempelvis:
Datorer
Telefoni
Dokumenthantering
Multifunktionsmaskiner
Skrivare
Möten och kommunikation
Konferensutrustning
Serverlösningar
Molnlösningar
System och program
Orderhantering
Hemsidor
Fakturahantering
Avtalshantering
Backup och säkerhet
GDPR
Antivirus
Office 365
Nätverksinstallationer

Läs mer om TeamNorrs tjänster här!

.