Intervju med två IT-konsulter på TeamNorr

TeamNorr är en starkt växande helhetsleverantör inom IT där gemensamma värderingar genomsyrar företaget. Här är relationerna till kunderna och till arbetskompisarna i fokus för att kunna göra ett långsiktigt bra jobb.

– Jag har hamnat rätt, vill fortsätta utvecklas här och bidra till en bra dag på jobbet för mina kollegor och kunder, säger Annelie Jansson.

Patrik Lindahl, en av flera it-konsulter hos TeamNorr, menar att likasinnade kollegor gör arbetsdagarna väldigt roliga.

Variationen i arbetet, att jobba med frihet under ansvar, relationen till kunderna och att hela tiden få utvecklas inom sitt område är de stora positiva delarna med Patrik Lindahl och Annelie Janssons jobb som IT-konsulter på TeamNorr.

De har båda tidigare erfarenhet inom branschen, men båda trivs utmärkt där de hamnat. Patrik Lindahl uttrycker det som att han jobbar från maskin till människa.

– Jag sökte mig hit för att komma närmare människor i mitt arbete. Jobbet bygger på relationer. IT kan ofta skapa panikartade situationer och då är det viktigt att kunderna känner sig trygga och vet vem de ska ringa. Relationen med kunderna är vad som gör jobbet långsiktigt och utvecklande, säger han.

TeamNorr växer – här är kan du kolla in de lediga tjänsterna

Annelie Jansson har jobbat som IT-konsult på TeamNorr i ett halvår och trivs väldigt bra. En stor fördel är att hon får lära sig så mycket.

Annelie Jansson jobbade förut på ett stort företag i Oslo i sex år innan hon flyttade till Örnsköldsvik. Nu har hon arbetat på TeamNorrs kontor i Västernorrland i sex månader och trivs väldigt bra. Den största skillnaden jämfört med sitt tidigare arbete är stämningen bland personalen.

– Här är det familjärt och högt i tak. Vi jobbar tätt ihop och hjälps åt. Beslut kan tas snabbt och jag slipper sitta och vänta på att kunna utföra mitt jobb, säger hon.

Jag har hamnat rätt och vill fortsätta utvecklas här och bidra till en bra dag på jobbet för mina kollegor och kunder.

Annelie Jansson

IT-konsult, TeamNorr IT-Partner AB

TeamNorr är en helhetsleverantör inom IT och Patrik Lindahl och Annelie Jansson är IT-konsulter med olika specialistområden. I helhetsansvaret för kundernas IT-miljö ingår allt från planering av IT-miljö, drift, underhåll och användarsupport.

IT-konsulternas arbetsdagar kan se olika ut beroende på specialistområde.

– Det handlar om att hitta rätt lösningar och knyta ihop helheten för varje kund. Arbetet är väldigt varierande, vilket gör det roligt. Ingen dag är den andra lik, säger Anneli Jansson.

TeamNorr söker fler medarbetare – här finns de lediga tjänsterna

Patrik Lindahl trivs på sitt jobb som IT-konsult. – Den sociala gemenskapen är viktig. På arbetsplatsen fikar vi tillsammans och alla pratar med alla.

TeamNorr och dess anställda jobbar efter devisen att deras kunder ska ha en bra dag på jobbet. Patrik Lindahl menar att den gemensamma synen de har på hur relationen till kunderna ska se ut stärker vi-känslan i företaget.

– Vi har inställningen att alla kunder är lika viktiga och att vi gjort det till vårt mantra skapar en bra dag på jobbet för oss också. Bra arbetsplatser består av människor som är olika, men ändå delar samma värderingar. Vi fikar tillsammans och alla pratar med alla. Det sociala oss emellan är viktigt, säger han.

Annelie Jansson håller med.

– Mina kollegor är jätteviktiga. Vi pratar väldigt mycket och jag kan fråga vem som helst om hjälp när som helst. Vi samarbetar bra. Jag har fått så många nya erfarenheter sedan jag började på TeamNorr. Jag har hamnat rätt och vill fortsätta utvecklas här och bidra till en bra dag på jobbet för mina kollegor och kunder.

DET HÄR ÄR TEAMNORR

TeamNorr startade 2014 i Umeå och utvidgades kort efter med ett kontor i Örnsköldsvik. I slutet av 2019 öppnades ett kontor i Luleå och i år ett i Piteå och nu senast ett i Skellefteå. Företaget närmar sig nu 30 medarbetare på sina fem kontor i Norrland.

TeamNorr erbjuder helhetslösningar inom IT för att företag i Norrland ska ha en bra dag på jobbet. Företaget levererar alla produkter och tjänster ett företag behöver till en fast månadskostnad. Eftersom TeamNorr tar ansvar för helheten blir vardagen enklare och smidigare för företag och medarbetare. Som kund får du hjälp av en och samma leverantör och TeamNorr gör snabbt felsökningar vid eventuella problem.