loader image

Intervju med två IT-konsulter på TeamNorr

TeamNorr är en starkt växande helhetsleverantör inom IT där gemensamma värderingar genomsyrar företaget. Här är relationerna till kunderna och till arbetskompisarna i fokus för att kunna göra ett långsiktigt bra jobb.

– Jag har hamnat rätt, vill fortsätta utvecklas här och bidra till en bra dag på jobbet för mina kollegor och kunder, säger Annelie Jansson.

Patrik Lindahl, en av flera it-konsulter hos TeamNorr, menar att likasinnade kollegor gör arbetsdagarna väldigt roliga.

Variationen i arbetet, att jobba med frihet under ansvar, relationen till kunderna och att hela tiden få utvecklas inom sitt område är de stora positiva delarna med Patrik Lindahl och Annelie Janssons jobb som IT-konsulter på TeamNorr.

De har båda tidigare erfarenhet inom branschen, men båda trivs utmärkt där de hamnat. Patrik Lindahl uttrycker det som att han jobbar från maskin till människa.

– Jag sökte mig hit för att komma närmare människor i mitt arbete. Jobbet bygger på relationer. IT kan ofta skapa panikartade situationer och då är det viktigt att kunderna känner sig trygga och vet vem de ska ringa. Relationen med kunderna är vad som gör jobbet långsiktigt och utvecklande, säger han.

TeamNorr växer – här är kan du kolla in de lediga tjänsterna

Annelie Jansson har jobbat som IT-konsult på TeamNorr i ett halvår och trivs väldigt bra. En stor fördel är att hon får lära sig så mycket.

Annelie Jansson jobbade förut på ett stort företag i Oslo i sex år innan hon flyttade till Örnsköldsvik. Nu har hon arbetat på TeamNorrs kontor i Västernorrland i sex månader och trivs väldigt bra. Den största skillnaden jämfört med sitt tidigare arbete är stämningen bland personalen.

– Här är det familjärt och högt i tak. Vi jobbar tätt ihop och hjälps åt. Beslut kan tas snabbt och jag slipper sitta och vänta på att kunna utföra mitt jobb, säger hon.

Jag har hamnat rätt och vill fortsätta utvecklas här och bidra till en bra dag på jobbet för mina kollegor och kunder.

Annelie Jansson

IT-konsult, TeamNorr IT-Partner AB

TeamNorr är en helhetsleverantör inom IT och Patrik Lindahl och Annelie Jansson är IT-konsulter med olika specialistområden. I helhetsansvaret för kundernas IT-miljö ingår allt från planering av IT-miljö, drift, underhåll och användarsupport.

IT-konsulternas arbetsdagar kan se olika ut beroende på specialistområde.

– Det handlar om att hitta rätt lösningar och knyta ihop helheten för varje kund. Arbetet är väldigt varierande, vilket gör det roligt. Ingen dag är den andra lik, säger Anneli Jansson.

TeamNorr söker fler medarbetare – här finns de lediga tjänsterna

Patrik Lindahl trivs på sitt jobb som IT-konsult. – Den sociala gemenskapen är viktig. På arbetsplatsen fikar vi tillsammans och alla pratar med alla.

TeamNorr och dess anställda jobbar efter devisen att deras kunder ska ha en bra dag på jobbet. Patrik Lindahl menar att den gemensamma synen de har på hur relationen till kunderna ska se ut stärker vi-känslan i företaget.

– Vi har inställningen att alla kunder är lika viktiga och att vi gjort det till vårt mantra skapar en bra dag på jobbet för oss också. Bra arbetsplatser består av människor som är olika, men ändå delar samma värderingar. Vi fikar tillsammans och alla pratar med alla. Det sociala oss emellan är viktigt, säger han.

Annelie Jansson håller med.

– Mina kollegor är jätteviktiga. Vi pratar väldigt mycket och jag kan fråga vem som helst om hjälp när som helst. Vi samarbetar bra. Jag har fått så många nya erfarenheter sedan jag började på TeamNorr. Jag har hamnat rätt och vill fortsätta utvecklas här och bidra till en bra dag på jobbet för mina kollegor och kunder.

DET HÄR ÄR TEAMNORR

TeamNorr startade 2014 i Umeå och utvidgades kort efter med ett kontor i Örnsköldsvik. I slutet av 2019 öppnades ett kontor i Luleå och i år ett i Piteå och nu senast ett i Skellefteå. Företaget närmar sig nu 30 medarbetare på sina fem kontor i Norrland.

TeamNorr erbjuder helhetslösningar inom IT för att företag i Norrland ska ha en bra dag på jobbet. Företaget levererar alla produkter och tjänster ett företag behöver till en fast månadskostnad. Eftersom TeamNorr tar ansvar för helheten blir vardagen enklare och smidigare för företag och medarbetare. Som kund får du hjälp av en och samma leverantör och TeamNorr gör snabbt felsökningar vid eventuella problem.

”Nyckeln är att planera och tänka efter, se till att ha bra skydd och rutiner”, säger Robin Johansson, TeamNorr IT-Partner.

Hur ska man undvika att drabbas?

– Det gäller att förutsätta att det händer och ha en plan för det. För statistiken säger att det kommer hända någon gång i någon omfattning. Nyckeln är att planera och tänka efter, se till att ha bra skydd och rutiner, säger Robin Johansson, IT-konsult.

– Framför allt att utbilda personal, så att medarbetare förstår att de har ett stort ansvar i vad man gör med sin dator och e-post. Har man aldrig varit drabbad så är det lätt att negligera det, klicka hejvilt och fylla i information. Men har man otur är det fel typ av mejl man råkat klicka på, säger Fredrik Hjälte, IT-konsult.

Majoriteten av alla cybersäkerhetsproblem orsakas av människan, att någon luras att klicka på en länk eller öppna en fil.

– Det är företagens uppgift att se till att ha bästa skyddet och utbilda anställda, med bättre rutiner och mjukvara. Många tänker att ”det där händer inte mig”. Men nu kryper det allt närmare, och det gäller att se om sitt hus och inse att det kommer kosta pengar om vi inte ser över IT-miljön och utbildar personalen i tid. Det är bättre att förebygga branden än att behöva släcka bränder hela tiden, säger André Jonsson.

”Många har gått i tron att det ”händer inte mig”, men det är dags att ta det på allvar och inse att det är mer en tidsfråga innan det händer. Det viktiga är att man är förberedd och att man har skapat en säkerhet där man inte kan slås ut helt”, säger Håkan Olovsson, TeamNorr IT-Partner.

Även kollegan Håkan Olovsson poängterar vikten av att öka medvetenheten och att vara förberedd:

– Kostnaden för att investera i bättre säkerhet är något man ska jämföra med effekten och kostnaden av att bli utan alla sina system och tillgång till dokument. Vad får det för konsekvenser hos företaget om och när det inträffar?

Vilka är era allra bästa tips för en säker IT-miljö?

– Förebygg, utbilda och investera. Var villig att investera både tid och pengar, för det kostar betydligt mer om det väl händer något. Rätt lösningar med en IT-leverantör som vägleder, det banar vägen för framgång. Och här finns vi på TeamNorr IT-Partner redo att hjälpa till med både säkerhet och utbildning, säger André Jonsson.

Fredrik Hjälte tillägger också att regelbunden inventering och uppdatering av sin IT-miljö är avgörande.

– Har ni till exempel gamla datorer som borde ha blivit bytta för sju år sedan, eller en gammal router med programvara som inte är uppdaterad? Sådant kan vara en källa för en hackare. Fortsätter man att använda sin omoderna IT-utrustning med äldre mjukvara löper man större risk att bli drabbad än med uppdaterade, säkra produkter. Det räcker med att den svagaste länken i kedjan brister.

”Har man aldrig varit drabbad så är det lätt att negligera det, klicka hejvilt och fylla i information. Men har man otur är det fel typ av mejl man råkat klicka på”, säger Fredrik Hjälte, IT-konsult.

TeamNorr har vuxit stabilt sedan bolaget startades 2014 och senaste året har kundtillströmningen ökat markant på samtliga orter. De märker att många nya kunder söker sig till en lokal och kompetent IT-Partner för att få hjälp.

– Det är såklart väldigt roligt att vi får fler och fler kunduppdrag. Vi arbetar varje dag för att vara en rejäl och smidig IT-Partner som gör livet enkelt för våra kunder. Nöjda kunder blir som riktiga ambassadörer för oss och rekommenderar oss till andra företag. Därför söker vi nu ytterligare kollegor till flera av våra kontor, säger André Jonsson.

”Det är företagens uppgift att se till att ha bästa skyddet och utbilda anställda, med bättre rutiner och mjukvara”, säger André Jonsson.

7 säkerhetstips:

  1. Använd starka lösenord och tvåstegsverifiering.
  2. Utrusta era enheter med antivirusprogram. Det registreras 350 000 nya virus per dag och 7 miljarder virusattacker per år.
  3. Säkra er data med georedundant backup – vid exempelvis brand eller stöld är det viktigt att data finns lagrad på olika platser.
  4. Använd en tredjepartsbackup till Microsoft 365.
  5. Uppdatera programvaror och operativsystem regelbundet för att ta del av de senaste säkerhetskorrigeringarna.
  6. Tänk efter innan du öppnar en länk eller bilaga, även om mejlet tycks komma från en säker källa. Så kallade phishing-attacker blir allt vanligare.
  7. Skydda ert trådlösa nätverk. Använd ett nätverk inom organisationen och skapa ett gästnätverk för era besökare.

Fredrik Hjälte och Håkan Olovsson, TeamNorr IT-Partner.

Hjälp med IT-säkerhet?

Vill du och ditt företag ha hjälp med IT-säkerhet? TeamNorr IT-Partner hjälper företag att växa med rätt IT-lösningar och vill göra livet enkelt för kunderna genom att ta helhetsansvaret för produktleveranser, support, servicedesk och drift. En bekymmersfri IT-miljö för en bra dag på jobbet.
Företaget har 21 anställda placerade på de lokala kontoren i Luleå, Piteå, Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik.
Vill du veta mer hur TeamNorr kan hjälpa ditt företag med IT-säkerhet? Läs mer här om TeamNorrs egna datacenter.

Möt våra specialister

Vi hjälper företag växa med rätt IT-lösningar

Andra nyheter från TeamNorr

Fler kollegor till Skellefteå

Fler kollegor till Skellefteå

Vi söker just nu fler kollegor till vårt kontor i Skellefteå. Vilka vi är? En rejäl och smidig IT-partner med rötterna...