loader image

Intervju med Anders Eriksson, kundansvarig Skellefteå

”Jag brinner för möten med människor. Att vara en god lyssnare och att hitta möjligheterna till att hjälpa och underlätta för kunderna i deras vardag. Då har jag en fantastiskt bra dag på jobbet!”

Anders Eriksson har nu börjat som kundansvarig på TeamNorr i Skellefteå

Hej Anders, och varmt välkommen till TeamNorr

—Tackar, tackar! Kul att äntligen vara på plats och bli en del i teamet. Att få vara med från starten av satsningen i Skellefteå känns otroligt inspirerande.

Var har du jobbat innan?

—Allra senast så kommer jag från en tjänst inom Mark och Anläggning som Asfaltläggare på Asfalt Nord, detta var en helt ny bransch som gav mig många nyttiga erfarenheter. Före det så hade jag en tjänst som Account Manager på Ricoh IT-Partner, och innan dess så jobbade jag i mer än 6 år med försäljning och butiksansvar i Telekombranschen på RIngUp Carcom AB och senare Telemäklarna AB. Jag har även en mångårig bakgrund som affärssystemkonsult på lokala IT-bolag samt en långvarig anställning som innesäljare hos en grossist inom radiohandel, telekom, brunvaror och antenner mot villa- och husvagnsbranschen.

Vad vill du bidra med till TeamNorr?

—Skulle säga att framförallt min vilja att ge kunderna det bästa stödet och den bästa supporten är vad jag bidrar med, samt min styrka att skapa långvariga och goda kundrelationer. Lägger även stor tyngd i att vara en god ambassadör för TeamNorr och att ständigt utveckla mig själv och våra kunder.

Var ligger din styrka som kundansvarig

—Jag är en god relationsskapare som vill bygga långsiktigt tillsammans med kunderna. Med bra kommunikation och ett vänligt sätt så är jag att lita på i komplexa beslut. Känslan att hjälpa kunderna och att de sedan återkommer till oss är det bästa betyget för mig.

Dina förväntningar på TeamNorr?

—Ett företag som vill ligga i framkant när det gäller tekniken och som samtidigt har en hög ambition att utvecklas tillsammans med sina kunder och anställda. En arbetsplats där det är högt i tak och allas idéer är viktiga och kan föras fram. Kollegor och lagspelare med grym teamkänsla där vi jobbar tillsammans för att växa och nå våra uppsatta mål. Vi är och ska vara en stark aktör att räkna med här i Norrland!

Vad är en bra dag på jobbet för dig?

—Jag brinner för möten med människor. Att vara en god lyssnare och att hitta möjligheterna till att hjälpa och underlätta för kunderna i deras vardag. Då har jag en fantastiskt bra dag på jobbet!

Anders Eriksson

Kundansvarig Skellefteå
TeamNorr IT-Partner AB

070-560 27 00

”Nyckeln är att planera och tänka efter, se till att ha bra skydd och rutiner”, säger Robin Johansson, TeamNorr IT-Partner.

Hur ska man undvika att drabbas?

– Det gäller att förutsätta att det händer och ha en plan för det. För statistiken säger att det kommer hända någon gång i någon omfattning. Nyckeln är att planera och tänka efter, se till att ha bra skydd och rutiner, säger Robin Johansson, IT-konsult.

– Framför allt att utbilda personal, så att medarbetare förstår att de har ett stort ansvar i vad man gör med sin dator och e-post. Har man aldrig varit drabbad så är det lätt att negligera det, klicka hejvilt och fylla i information. Men har man otur är det fel typ av mejl man råkat klicka på, säger Fredrik Hjälte, IT-konsult.

Majoriteten av alla cybersäkerhetsproblem orsakas av människan, att någon luras att klicka på en länk eller öppna en fil.

– Det är företagens uppgift att se till att ha bästa skyddet och utbilda anställda, med bättre rutiner och mjukvara. Många tänker att ”det där händer inte mig”. Men nu kryper det allt närmare, och det gäller att se om sitt hus och inse att det kommer kosta pengar om vi inte ser över IT-miljön och utbildar personalen i tid. Det är bättre att förebygga branden än att behöva släcka bränder hela tiden, säger André Jonsson.

”Många har gått i tron att det ”händer inte mig”, men det är dags att ta det på allvar och inse att det är mer en tidsfråga innan det händer. Det viktiga är att man är förberedd och att man har skapat en säkerhet där man inte kan slås ut helt”, säger Håkan Olovsson, TeamNorr IT-Partner.

Även kollegan Håkan Olovsson poängterar vikten av att öka medvetenheten och att vara förberedd:

– Kostnaden för att investera i bättre säkerhet är något man ska jämföra med effekten och kostnaden av att bli utan alla sina system och tillgång till dokument. Vad får det för konsekvenser hos företaget om och när det inträffar?

Vilka är era allra bästa tips för en säker IT-miljö?

– Förebygg, utbilda och investera. Var villig att investera både tid och pengar, för det kostar betydligt mer om det väl händer något. Rätt lösningar med en IT-leverantör som vägleder, det banar vägen för framgång. Och här finns vi på TeamNorr IT-Partner redo att hjälpa till med både säkerhet och utbildning, säger André Jonsson.

Fredrik Hjälte tillägger också att regelbunden inventering och uppdatering av sin IT-miljö är avgörande.

– Har ni till exempel gamla datorer som borde ha blivit bytta för sju år sedan, eller en gammal router med programvara som inte är uppdaterad? Sådant kan vara en källa för en hackare. Fortsätter man att använda sin omoderna IT-utrustning med äldre mjukvara löper man större risk att bli drabbad än med uppdaterade, säkra produkter. Det räcker med att den svagaste länken i kedjan brister.

”Har man aldrig varit drabbad så är det lätt att negligera det, klicka hejvilt och fylla i information. Men har man otur är det fel typ av mejl man råkat klicka på”, säger Fredrik Hjälte, IT-konsult.

TeamNorr har vuxit stabilt sedan bolaget startades 2014 och senaste året har kundtillströmningen ökat markant på samtliga orter. De märker att många nya kunder söker sig till en lokal och kompetent IT-Partner för att få hjälp.

– Det är såklart väldigt roligt att vi får fler och fler kunduppdrag. Vi arbetar varje dag för att vara en rejäl och smidig IT-Partner som gör livet enkelt för våra kunder. Nöjda kunder blir som riktiga ambassadörer för oss och rekommenderar oss till andra företag. Därför söker vi nu ytterligare kollegor till flera av våra kontor, säger André Jonsson.

”Det är företagens uppgift att se till att ha bästa skyddet och utbilda anställda, med bättre rutiner och mjukvara”, säger André Jonsson.

7 säkerhetstips:

  1. Använd starka lösenord och tvåstegsverifiering.
  2. Utrusta era enheter med antivirusprogram. Det registreras 350 000 nya virus per dag och 7 miljarder virusattacker per år.
  3. Säkra er data med georedundant backup – vid exempelvis brand eller stöld är det viktigt att data finns lagrad på olika platser.
  4. Använd en tredjepartsbackup till Microsoft 365.
  5. Uppdatera programvaror och operativsystem regelbundet för att ta del av de senaste säkerhetskorrigeringarna.
  6. Tänk efter innan du öppnar en länk eller bilaga, även om mejlet tycks komma från en säker källa. Så kallade phishing-attacker blir allt vanligare.
  7. Skydda ert trådlösa nätverk. Använd ett nätverk inom organisationen och skapa ett gästnätverk för era besökare.

Fredrik Hjälte och Håkan Olovsson, TeamNorr IT-Partner.

Hjälp med IT-säkerhet?

Vill du och ditt företag ha hjälp med IT-säkerhet? TeamNorr IT-Partner hjälper företag att växa med rätt IT-lösningar och vill göra livet enkelt för kunderna genom att ta helhetsansvaret för produktleveranser, support, servicedesk och drift. En bekymmersfri IT-miljö för en bra dag på jobbet.
Företaget har 21 anställda placerade på de lokala kontoren i Luleå, Piteå, Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik.
Vill du veta mer hur TeamNorr kan hjälpa ditt företag med IT-säkerhet? Läs mer här om TeamNorrs egna datacenter.

Möt våra specialister

Vi hjälper företag växa med rätt IT-lösningar

Andra nyheter från TeamNorr

Fler kollegor till Skellefteå

Fler kollegor till Skellefteå

Vi söker just nu fler kollegor till vårt kontor i Skellefteå. Vilka vi är? En rejäl och smidig IT-partner med rötterna...