Hjälper företag i Norrland att slippa IT-krångel: “Bygger på samarbete och kundnöjdhet”

Anders Eriksson, André Jonsson och Tim Granlund jobbar på TeamNorr IT-Partner i Skellefteå.

I slutet av förra året etablerade sig TeamNorr IT-Partner i Skellefteå. Starten har varit lyckad – med bland annat Skellefteå Taxi som en av sina nya kunder: “De använder en bra modell som bygger på samarbete och kundnöjdhet”, säger Andreas Olofsson, VD på Skellefteå Taxi.

TeamNorr IT-Partner finns sedan tidigare i Örnsköldsvik, Umeå, Piteå och Luleå – och när André Jonsson och Anders Eriksson fick chansen att öppna ett TeamNorr-kontor i Skellefteå tvekade de aldrig. De har båda jobbat inom IT-branschen i många år, och hade bara hört gott om det norrländska företaget.

– Dels är det ett modernt företag som ligger i framkant, men jag tilltalas även av den lokala förankringen i norra Sverige. Här jobbar vi nära kunderna, men har samtidigt tillgång till den samlade kompetens som finns bland alla våra anställda längs norrlandskusten, säger André.

“Jag tilltalas även av den lokala förankringen i norra Sverige.”

I slutet av förra året var kontoret igång, och redan i januari anslöt teknikern Tim Granlund till teamet.

– Jag har jobbat med Tim tidigare och har haft ögonen på honom. Han är enormt kompetent, säger André.

Tim Granlund, i mitten, började på TeamNorr i januari. ”Jag har jobbat med Tim tidigare och har haft ögonen på honom. Han är enormt kompetent”, säger André.

IT-genomgång

När TeamNorr träffar en ny potentiell kund börjar de ofta med att göra en grundlig genomgång över företagets befintliga IT-lösningar.

– Vi kollar igenom allt från telefonabonnemang, dokumenthanteringslösningar och ergonomi till backuper, IT-säkerhet och mjukvaror, berättar Anders.

Efter genomgången får företaget en åtgärdsrapport med vad som bör fixas omgående, förbättringsförslag och saker som kan vara bra att titta närmare på i framtiden. I samband med detta lämnar även TeamNorr kostnadsförslag på sina egna lösningar.

– Väldigt ofta finns det förbättringar att göra och pengar att spara, säger André.

“Väldigt ofta finns det förbättringar att göra och pengar att spara.”

När genomgången är utförd är det upp till företaget att välja vad som ska åtgärdas och om de vill att TeamNorr ska hjälpa dem.

– Vi levererar alla produkter och tjänster som behövs och tar helhetsansvaret för att se till att det blir ordning och reda på IT-miljön, säger André.

Här kan du läsa mer eller boka IT-genomgång

”Väldigt tydligt”

En av TeamNorrs kunder är Skellefteå Taxi som gjort en sådan IT-genomgång.

– De använder en bra modell som bygger på samarbete och kundnöjdhet. Här är det inga långa avtal eftersom de litar på att få ha kvar oss som kund så länge vi är nöjda, berättar Andreas Olofsson, VD på Skellefteå Taxi.

Andreas Olofsson, VD på Skellefteå Taxi.

Just översynen av deras tidigare IT-tjänster var ett bra beslutsunderlag, menar Andreas.

– Det blir väldigt tydligt vad vi använder idag, vad det kostar och vad vi kan förbättra. Det är ett bra stöd då det annars kan kännas krångligt med alla olika IT-lösningar som finns, säger han.

Långsiktig partner

För den som vill ha en översyn över sina IT-tjänster hjälper TeamNorr mer än gärna till. Om det är ett nystartat enmansbolag, ett storföretag, en kommun eller annan verksamhet spelar ingen roll. TeamNorr skräddarsyr sina lösningar för just er organisation.

Vi vill vara en långsiktig IT-partner som gör att ni slipper problem i framtiden.

– Vi vill vara en långsiktig IT-partner som gör att ni slipper problem i framtiden. Istället för att ha en helt egen IT-avdelning, eller en anonym konsult från södra Sverige som du ringer till när det blir problem, kan vi istället jobba lokalt och proaktivt. Det sparar mycket energi och pengar jämfört med att bara släcka bränder, säger André som gärna berättar mer vid en första kontakt.

IT-genomgång av ditt företag – så går det till:

Vi går igenom er nuvarande IT-miljö. Hur fungerar den, vad behöver förbättras och vilka kostnader kan sänkas? Ni får en överskådlig och konkret plan på vad som bör åtgärdas inom följande områden:

Datorer, serverdrift, nätverk, dokumenthantering, backup, säkerhet, molntjänster, telefoni, internet och ergonomi. Dessutom kan avtalsgranskning och prisförslag läggas till.

7 tips från TeamNorr för att förbättra er IT-säkerhet

  1. Använd starka lösenord och tvåstegsverifiering.
  2. Utrusta era enheter med antivirusprogram – Det registreras 350 000 nya virus per dag och 7 miljarder virusattacker per år.
  3. Säkra er data med georedundant backup – Vid exempelvis brand eller stöld är det viktigt att datan finns lagrad på olika platser.
  4. Använd en tredjepartsbackup till Microsoft 365.
  5. Uppdatera programvaror och operativsystem regelbundet för att ta del av de senaste säkerhetskorrigeringarna.
  6. Tänk efter innan du öppnar en länk eller bilaga, även om mejlet tycks komma från en säker källa. Så kallade phishing-attacker blir allt vanligare.
  7. Skydda ert trådlösa nätverk. Använd ett nätverk inom organisationen och skapa ett gästnätverk för era besökare.