loader image

”En spännande arbetsgivare med bra lagkänsla”

Sedan i augusti är Jonas Ek, servicetekniker, och Peter Gustafsson, IT-konsult, en del av gänget på TeamNorr.

Lagandan var det som lockade – nu är de själva en del av laget. Möt TeamNorr IT-partners senaste tillskott: Jonas Ek och Peter Gustafsson.

Nu växer TeamNorr IT-partner genom de senaste rekryteringarna Jonas Ek, servicetekniker, och Peter Gustafsson, IT-konsult. De har båda runt 30 års erfarenhet av branschen och hade haft ögonen på TeamNorr ett tag – en arbetsplats som lockade.

– Jag tyckte att det kändes som en spännande och hungrig arbetsgivare, med fokus på kunden och en bra lagkänsla. Det hörs på namnet att teamet är viktigt och precis så känns det nu när jag väl har börjat här. Laganda finns i företagskulturen, samtidigt som kunden är i fokus och det är för dem vi finns till, säger Peter Gustafsson.

De två kollegorna jobbade tidigare inom Ricoh-koncernen innan de nu efter sommaren valde att tillsammans gå över till TeamNorr.

– De är väldigt aktiva och syns mycket, så jag har haft full koll på vad TeamNorr gjort och vad de står för. Det är framför allt lagandan som är viktig, så är det inte på alla arbetsplatser, säger Jonas Ek och fortsätter:

– Dessutom är det ett väldigt expansivt företag. Under pågående pandemi utökar de på flera av sina kontor och nyanställer, medan andra företag gjort tvärtom. Så det var inte mycket att fundera på när möjligheten dök upp.

Tim Granlund, Fredrik Hjälte, Jonas Ek, Jens Eriksson, Peter Gustafsson och Håkan Olovsson på TeamNorr IT-Partner i Norrbotten.

TeamNorr är den lokala IT-partnern som tar helhetsansvar för norrländska företags IT-miljö. Genom att fungera som en inhyrd IT-avdelning erbjuder de support och service men även produktinköp. Målet är att kunderna, som består av företag över hela Norrland, ska få en bra dag på jobbet.

Vad är en bra dag på jobbet för er?

– När det inte strular, när all IT funkar och allt går så smidigt som möjligt. När jag har hjälpt kunderna så att de kan ha en bra dag på jobbet, då känner jag själv att jag har en bra dag på jobbet, säger Peter Gustafsson.

– Det handlar om att föra vidare det budskapet och implementera det hos kunden, säger Jonas Ek.

– Dit når man genom lagarbete, det är en nyckel. Och genom att alltid återkoppla till kunden så att de inte känner att de blir lämnade i sticket, tillägger Peter Gustafsson.

Här hittar du hela teamet på TeamNorr IT-Partner!

TeamNorrs lokaler på Nordkalottvägen 10 i Luleå är ljus och luftig.

Hur har första tiden hos TeamNorr varit?

– Våra nya kollegor tar bra hand om oss och det har inte alls varit svårt att komma in i gänget. Det är inte varje dag man byter jobb så det är lite nytt och omtumlande i början, men det känns bra. Det känns som en nystart och jag har fått en annan kick, säger Peter Gustafsson.

– Det är full fart framåt och bra driv. Det är väldigt roligt, säger Jonas Ek.

Vad är det allra bästa med ert jobb?

– Variationen. Att man som konsult inte är hos samma kund hela tiden, att man får träffa många olika människor. Sen är det mycket frihet under ansvar, säger Peter Gustafsson.

En annan tjusning är att utvecklingen inom branschen går så fort. Båda har hållit på med datorer sedan de var små, men då det händer saker hela tiden så tröttnar de aldrig.

– Man lär sig något nytt varje dag och blir aldrig fullärd. Det är ständig utveckling och du måste hålla dig ajour, säger Peter Gustafsson.

Jonas Ek, servicetekniker, och Peter Gustafsson, IT-konsult har båda runt 30 års erfarenhet av branschen, en bransch i ständig utveckling.

Vad ser ni fram emot mest på ert nya jobb?

– Att bidra med vår kunskap och få TeamNorr att växa, säger Jonas Ek.

– Att vara med och föra företaget framåt, förhoppningsvis blir vi ännu större och fler, säger Peter Gustafsson.

Vill du veta hur TeamNorr kan hjälpa just ditt företag? Ta kontakt här!

”När jag har hjälpt kunderna så att de kan ha en bra dag på jobbet, då känner jag själv att jag har en bra dag på jobbet”, säger Peter Gustafsson.

Peter Gustafsson

Peter Gustafsson

IT-konsult

Ålder: 52
Bor: Luleå
Familj: Gift, två barn
Tidigare erfarenheter: Ricoh, WM-data, Compaq, Digital
Intressen: Musik, är allätare – allt från ABBA till Slayer
Skicka ett mail till Peter

Jonas Ek

Jonas Ek

Servicetekniker

Ålder: 49
Bor: Sjulsmark
Familj: Sambo och tre barn
Tidigare erfarenheter: Olika företag inom Ricoh-gruppen
Intressen: Djur och natur
Skicka ett mail till Jonas

Om TeamNorr IT-Partner AB

TeamNorr startade 2014 i Umeå och utvidgades kort efter med ett kontor i Örnsköldsvik. I slutet av 2019 öppnades ett kontor i Luleå och år 2020 ett i Piteå och ett i Skellefteå. Företaget närmar sig nu ca 25 medarbetare på sina fem kontor i Norrland.

TeamNorr erbjuder helhetslösningar inom IT för att företag i Norrland ska ha en bra dag på jobbet. Företaget levererar alla produkter och tjänster ett företag behöver till en fast månadskostnad. Eftersom TeamNorr tar ansvar för helheten blir vardagen enklare och smidigare för företag och medarbetare. Som kund får du hjälp av en och samma leverantör och TeamNorr gör snabbt felsökningar vid eventuella problem.

”Nyckeln är att planera och tänka efter, se till att ha bra skydd och rutiner”, säger Robin Johansson, TeamNorr IT-Partner.

Hur ska man undvika att drabbas?

– Det gäller att förutsätta att det händer och ha en plan för det. För statistiken säger att det kommer hända någon gång i någon omfattning. Nyckeln är att planera och tänka efter, se till att ha bra skydd och rutiner, säger Robin Johansson, IT-konsult.

– Framför allt att utbilda personal, så att medarbetare förstår att de har ett stort ansvar i vad man gör med sin dator och e-post. Har man aldrig varit drabbad så är det lätt att negligera det, klicka hejvilt och fylla i information. Men har man otur är det fel typ av mejl man råkat klicka på, säger Fredrik Hjälte, IT-konsult.

Majoriteten av alla cybersäkerhetsproblem orsakas av människan, att någon luras att klicka på en länk eller öppna en fil.

– Det är företagens uppgift att se till att ha bästa skyddet och utbilda anställda, med bättre rutiner och mjukvara. Många tänker att ”det där händer inte mig”. Men nu kryper det allt närmare, och det gäller att se om sitt hus och inse att det kommer kosta pengar om vi inte ser över IT-miljön och utbildar personalen i tid. Det är bättre att förebygga branden än att behöva släcka bränder hela tiden, säger André Jonsson.

”Många har gått i tron att det ”händer inte mig”, men det är dags att ta det på allvar och inse att det är mer en tidsfråga innan det händer. Det viktiga är att man är förberedd och att man har skapat en säkerhet där man inte kan slås ut helt”, säger Håkan Olovsson, TeamNorr IT-Partner.

Även kollegan Håkan Olovsson poängterar vikten av att öka medvetenheten och att vara förberedd:

– Kostnaden för att investera i bättre säkerhet är något man ska jämföra med effekten och kostnaden av att bli utan alla sina system och tillgång till dokument. Vad får det för konsekvenser hos företaget om och när det inträffar?

Vilka är era allra bästa tips för en säker IT-miljö?

– Förebygg, utbilda och investera. Var villig att investera både tid och pengar, för det kostar betydligt mer om det väl händer något. Rätt lösningar med en IT-leverantör som vägleder, det banar vägen för framgång. Och här finns vi på TeamNorr IT-Partner redo att hjälpa till med både säkerhet och utbildning, säger André Jonsson.

Fredrik Hjälte tillägger också att regelbunden inventering och uppdatering av sin IT-miljö är avgörande.

– Har ni till exempel gamla datorer som borde ha blivit bytta för sju år sedan, eller en gammal router med programvara som inte är uppdaterad? Sådant kan vara en källa för en hackare. Fortsätter man att använda sin omoderna IT-utrustning med äldre mjukvara löper man större risk att bli drabbad än med uppdaterade, säkra produkter. Det räcker med att den svagaste länken i kedjan brister.

”Har man aldrig varit drabbad så är det lätt att negligera det, klicka hejvilt och fylla i information. Men har man otur är det fel typ av mejl man råkat klicka på”, säger Fredrik Hjälte, IT-konsult.

TeamNorr har vuxit stabilt sedan bolaget startades 2014 och senaste året har kundtillströmningen ökat markant på samtliga orter. De märker att många nya kunder söker sig till en lokal och kompetent IT-Partner för att få hjälp.

– Det är såklart väldigt roligt att vi får fler och fler kunduppdrag. Vi arbetar varje dag för att vara en rejäl och smidig IT-Partner som gör livet enkelt för våra kunder. Nöjda kunder blir som riktiga ambassadörer för oss och rekommenderar oss till andra företag. Därför söker vi nu ytterligare kollegor till flera av våra kontor, säger André Jonsson.

”Det är företagens uppgift att se till att ha bästa skyddet och utbilda anställda, med bättre rutiner och mjukvara”, säger André Jonsson.

7 säkerhetstips:

  1. Använd starka lösenord och tvåstegsverifiering.
  2. Utrusta era enheter med antivirusprogram. Det registreras 350 000 nya virus per dag och 7 miljarder virusattacker per år.
  3. Säkra er data med georedundant backup – vid exempelvis brand eller stöld är det viktigt att data finns lagrad på olika platser.
  4. Använd en tredjepartsbackup till Microsoft 365.
  5. Uppdatera programvaror och operativsystem regelbundet för att ta del av de senaste säkerhetskorrigeringarna.
  6. Tänk efter innan du öppnar en länk eller bilaga, även om mejlet tycks komma från en säker källa. Så kallade phishing-attacker blir allt vanligare.
  7. Skydda ert trådlösa nätverk. Använd ett nätverk inom organisationen och skapa ett gästnätverk för era besökare.

Fredrik Hjälte och Håkan Olovsson, TeamNorr IT-Partner.

Hjälp med IT-säkerhet?

Vill du och ditt företag ha hjälp med IT-säkerhet? TeamNorr IT-Partner hjälper företag att växa med rätt IT-lösningar och vill göra livet enkelt för kunderna genom att ta helhetsansvaret för produktleveranser, support, servicedesk och drift. En bekymmersfri IT-miljö för en bra dag på jobbet.
Företaget har 21 anställda placerade på de lokala kontoren i Luleå, Piteå, Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik.
Vill du veta mer hur TeamNorr kan hjälpa ditt företag med IT-säkerhet? Läs mer här om TeamNorrs egna datacenter.

Möt våra specialister

Vi hjälper företag växa med rätt IT-lösningar

Andra nyheter från TeamNorr

Fler kollegor till Skellefteå

Fler kollegor till Skellefteå

Vi söker just nu fler kollegor till vårt kontor i Skellefteå. Vilka vi är? En rejäl och smidig IT-partner med rötterna...