Bygger norrländskt datacenter – ger större frihet: ”Smidigt och enkelt”

Med den här lösningen kan du komma åt dina filer var och när som helst”, säger André Jonsson.

TeamNorr IT-Partner, med lokala kontor i Luleå, Piteå, Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik, har investerat i ett eget norrländskt datacenter. Med servrar i Umeå och Boden kan vi garantera säkerhet – men även frihet – till våra kunder. “Med den här lösningen kan du komma åt dina filer var och när som helst”, säger André Jonsson.

TeamNorr IT-Partner är ett IT-företag med hjärtat i Norrland. Med kontor i Luleå, Piteå, Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik har de ett stort nätverk av kunnig personal – men även lokal anknytning till de orter de verkar på.

– Att vi finns nära våra kunder, och förstår vilka behov som finns här, är en av våra största styrkor, säger André Jonsson som jobbar med TeamNorrs datacenter, ofta tillsammans med Tim Granlund, Anders Eriksson och William Gustavsson.

Vårt koncept är att vara den lokala IT-partnern till norrländska företag och har hunnit etablera oss som en stabil och pålitlig IT-leverantör bland våra kunder.

– Målet är att våra kunder ska ha en bra dag på jobbet. Vi arbetar snabbt och proaktivt för att förbättra och förenkla våra kunders IT-miljöer, säger Tim.

Vi arbetar snabbt och proaktivt för att förbättra och förenkla våra kunders IT-miljöer.

Robin Johansson och Ronny Persson är nöjda med lanseringen av TeamNorrs datacenter. Toppmoderna servrar i lokaler placerade i Umeå och Boden med högsta skyddsklass och reservkraft.

TeamNorrs molnservrar är något som de flesta företag har behov av. Det handlar om alla företag som använder någon typ av system, eller behöver en backup-lösning för sina filer.

– Har man någonsin oroat sig över hur och var all information sparas eller om den nuvarande backupen verkligen fungerar så borde man titta på en sådan här tjänst. Då slipper man bekymra sig, säger Anders.

Förutom de tjänster som TeamNorr sedan tidigare erbjuder inom IT, dokumenthantering, konferenslösningar och telefoni har företaget nu även investerat i ett eget datacenter. Med nya toppmoderna servrar i lokaler som har högsta skyddsklass och reservkraft, placerade i Umeå och Boden, kan kunderna vara trygga med att filer och system alltid ligger säkert lagrat och fungerar som de ska.

– Att som företag ha egna servrar innebär ofta en stor investeringskostnad, och sedan tillkommer det löpande underhåll för att det ska inte ska krångla. Att köpa tjänsten genom oss blir betydligt enklare och mer kostnadseffektivt, säger André.

Läs mer: Här kommer du i direktkontakt med våra medarbetare

 

Skala upp som du vill

Genom att använda TeamNorrs servrar kan du som företagare dessutom skala upp, eller ner, i den takt som ditt företag utvecklas och förändras.

– Det ger en flexibilitet som gör att du inte står och betalar för något du inte behöver, säger Anders.

Arbeta var som helst

En annan fördel med att nyttja TeamNorrs datacenter är friheten att arbeta var som helst.

– Du kan koppla upp dig med datorn, mobilen eller surfplattan. Eftersom både program och filer drivs i datacentret så ställer det inga stora krav på den enhet du använder, säger André.

Du kan koppla upp dig med datorn, mobilen eller surfplattan.

Tjänsten passar allt från små bolag till de allra största organisationerna och företagen, och kan kombineras med licenser för t.ex Microsoft 365, Adobe, antivirus och andra IT-tjänster.

– Vi anpassar alltid lösningen utifrån kundens egentliga behov och gör allt för att det ska bli så smidigt och enkelt som möjligt, säger André som gärna berättar mer om vilka lösningar de erbjuder.

– De flesta av våra samarbeten inleds med en IT-genomgång där vi uppdaterar oss om ert nuläge, vad som kan förbättras och vilka kostnader som kan sänkas. Kontakta oss för att veta mer om hur TeamNorr kan bidra till att du får en bra dag på jobbet, säger han.

Anders Eriksson, André Jonsson och Tim Granlund är tre av våra medarbetare som jobbar med TeamNorrs datacenter.

Om TeamNorr IT-Partner

TeamNorr IT-Partner startade 2014 i Umeå och utvidgades kort efter med kontor i Örnsköldsvik. I slutet av 2019 öppnades ett kontor i Luleå, år 2020 ett i Piteå och ett i Skellefteå. Vi närmar oss nu ca 25 medarbetare på våra fem kontor i Norrland.

TeamNorr erbjuder helhetslösningar inom IT för att företag i Norrland ska ha en bra dag på jobbet. Vi levererar alla produkter och tjänster ett företag behöver till en fast månadskostnad. Eftersom TeamNorr tar ansvar för helheten blir vardagen enklare och smidigare för företag och medarbetare. Som kund får du hjälp av en och samma leverantör och TeamNorr gör snabbt felsökningar vid eventuella problem.