loader image

Bygger norrländskt datacenter – ger större frihet: ”Smidigt och enkelt”

Med den här lösningen kan du komma åt dina filer var och när som helst”, säger André Jonsson.

TeamNorr IT-Partner, med lokala kontor i Luleå, Piteå, Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik, har investerat i ett eget norrländskt datacenter. Med servrar i Umeå och Boden kan vi garantera säkerhet – men även frihet – till våra kunder. “Med den här lösningen kan du komma åt dina filer var och när som helst”, säger André Jonsson.

TeamNorr IT-Partner är ett IT-företag med hjärtat i Norrland. Med kontor i Luleå, Piteå, Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik har de ett stort nätverk av kunnig personal – men även lokal anknytning till de orter de verkar på.

– Att vi finns nära våra kunder, och förstår vilka behov som finns här, är en av våra största styrkor, säger André Jonsson som jobbar med TeamNorrs datacenter, ofta tillsammans med Tim Granlund, Anders Eriksson och William Gustavsson.

Vårt koncept är att vara den lokala IT-partnern till norrländska företag och har hunnit etablera oss som en stabil och pålitlig IT-leverantör bland våra kunder.

– Målet är att våra kunder ska ha en bra dag på jobbet. Vi arbetar snabbt och proaktivt för att förbättra och förenkla våra kunders IT-miljöer, säger Tim.

Vi arbetar snabbt och proaktivt för att förbättra och förenkla våra kunders IT-miljöer.

Robin Johansson och Ronny Persson är nöjda med lanseringen av TeamNorrs datacenter. Toppmoderna servrar i lokaler placerade i Umeå och Boden med högsta skyddsklass och reservkraft.

TeamNorrs molnservrar är något som de flesta företag har behov av. Det handlar om alla företag som använder någon typ av system, eller behöver en backup-lösning för sina filer.

– Har man någonsin oroat sig över hur och var all information sparas eller om den nuvarande backupen verkligen fungerar så borde man titta på en sådan här tjänst. Då slipper man bekymra sig, säger Anders.

Förutom de tjänster som TeamNorr sedan tidigare erbjuder inom IT, dokumenthantering, konferenslösningar och telefoni har företaget nu även investerat i ett eget datacenter. Med nya toppmoderna servrar i lokaler som har högsta skyddsklass och reservkraft, placerade i Umeå och Boden, kan kunderna vara trygga med att filer och system alltid ligger säkert lagrat och fungerar som de ska.

– Att som företag ha egna servrar innebär ofta en stor investeringskostnad, och sedan tillkommer det löpande underhåll för att det ska inte ska krångla. Att köpa tjänsten genom oss blir betydligt enklare och mer kostnadseffektivt, säger André.

Läs mer: Här kommer du i direktkontakt med våra medarbetare

 

Skala upp som du vill

Genom att använda TeamNorrs servrar kan du som företagare dessutom skala upp, eller ner, i den takt som ditt företag utvecklas och förändras.

– Det ger en flexibilitet som gör att du inte står och betalar för något du inte behöver, säger Anders.

Arbeta var som helst

En annan fördel med att nyttja TeamNorrs datacenter är friheten att arbeta var som helst.

– Du kan koppla upp dig med datorn, mobilen eller surfplattan. Eftersom både program och filer drivs i datacentret så ställer det inga stora krav på den enhet du använder, säger André.

Du kan koppla upp dig med datorn, mobilen eller surfplattan.

Tjänsten passar allt från små bolag till de allra största organisationerna och företagen, och kan kombineras med licenser för t.ex Microsoft 365, Adobe, antivirus och andra IT-tjänster.

– Vi anpassar alltid lösningen utifrån kundens egentliga behov och gör allt för att det ska bli så smidigt och enkelt som möjligt, säger André som gärna berättar mer om vilka lösningar de erbjuder.

– De flesta av våra samarbeten inleds med en IT-genomgång där vi uppdaterar oss om ert nuläge, vad som kan förbättras och vilka kostnader som kan sänkas. Kontakta oss för att veta mer om hur TeamNorr kan bidra till att du får en bra dag på jobbet, säger han.

Anders Eriksson, André Jonsson och Tim Granlund är tre av våra medarbetare som jobbar med TeamNorrs datacenter.

Om TeamNorr IT-Partner

TeamNorr IT-Partner startade 2014 i Umeå och utvidgades kort efter med kontor i Örnsköldsvik. I slutet av 2019 öppnades ett kontor i Luleå, år 2020 ett i Piteå och ett i Skellefteå. Vi närmar oss nu ca 25 medarbetare på våra fem kontor i Norrland.

TeamNorr erbjuder helhetslösningar inom IT för att företag i Norrland ska ha en bra dag på jobbet. Vi levererar alla produkter och tjänster ett företag behöver till en fast månadskostnad. Eftersom TeamNorr tar ansvar för helheten blir vardagen enklare och smidigare för företag och medarbetare. Som kund får du hjälp av en och samma leverantör och TeamNorr gör snabbt felsökningar vid eventuella problem.

”Nyckeln är att planera och tänka efter, se till att ha bra skydd och rutiner”, säger Robin Johansson, TeamNorr IT-Partner.

Hur ska man undvika att drabbas?

– Det gäller att förutsätta att det händer och ha en plan för det. För statistiken säger att det kommer hända någon gång i någon omfattning. Nyckeln är att planera och tänka efter, se till att ha bra skydd och rutiner, säger Robin Johansson, IT-konsult.

– Framför allt att utbilda personal, så att medarbetare förstår att de har ett stort ansvar i vad man gör med sin dator och e-post. Har man aldrig varit drabbad så är det lätt att negligera det, klicka hejvilt och fylla i information. Men har man otur är det fel typ av mejl man råkat klicka på, säger Fredrik Hjälte, IT-konsult.

Majoriteten av alla cybersäkerhetsproblem orsakas av människan, att någon luras att klicka på en länk eller öppna en fil.

– Det är företagens uppgift att se till att ha bästa skyddet och utbilda anställda, med bättre rutiner och mjukvara. Många tänker att ”det där händer inte mig”. Men nu kryper det allt närmare, och det gäller att se om sitt hus och inse att det kommer kosta pengar om vi inte ser över IT-miljön och utbildar personalen i tid. Det är bättre att förebygga branden än att behöva släcka bränder hela tiden, säger André Jonsson.

”Många har gått i tron att det ”händer inte mig”, men det är dags att ta det på allvar och inse att det är mer en tidsfråga innan det händer. Det viktiga är att man är förberedd och att man har skapat en säkerhet där man inte kan slås ut helt”, säger Håkan Olovsson, TeamNorr IT-Partner.

Även kollegan Håkan Olovsson poängterar vikten av att öka medvetenheten och att vara förberedd:

– Kostnaden för att investera i bättre säkerhet är något man ska jämföra med effekten och kostnaden av att bli utan alla sina system och tillgång till dokument. Vad får det för konsekvenser hos företaget om och när det inträffar?

Vilka är era allra bästa tips för en säker IT-miljö?

– Förebygg, utbilda och investera. Var villig att investera både tid och pengar, för det kostar betydligt mer om det väl händer något. Rätt lösningar med en IT-leverantör som vägleder, det banar vägen för framgång. Och här finns vi på TeamNorr IT-Partner redo att hjälpa till med både säkerhet och utbildning, säger André Jonsson.

Fredrik Hjälte tillägger också att regelbunden inventering och uppdatering av sin IT-miljö är avgörande.

– Har ni till exempel gamla datorer som borde ha blivit bytta för sju år sedan, eller en gammal router med programvara som inte är uppdaterad? Sådant kan vara en källa för en hackare. Fortsätter man att använda sin omoderna IT-utrustning med äldre mjukvara löper man större risk att bli drabbad än med uppdaterade, säkra produkter. Det räcker med att den svagaste länken i kedjan brister.

”Har man aldrig varit drabbad så är det lätt att negligera det, klicka hejvilt och fylla i information. Men har man otur är det fel typ av mejl man råkat klicka på”, säger Fredrik Hjälte, IT-konsult.

TeamNorr har vuxit stabilt sedan bolaget startades 2014 och senaste året har kundtillströmningen ökat markant på samtliga orter. De märker att många nya kunder söker sig till en lokal och kompetent IT-Partner för att få hjälp.

– Det är såklart väldigt roligt att vi får fler och fler kunduppdrag. Vi arbetar varje dag för att vara en rejäl och smidig IT-Partner som gör livet enkelt för våra kunder. Nöjda kunder blir som riktiga ambassadörer för oss och rekommenderar oss till andra företag. Därför söker vi nu ytterligare kollegor till flera av våra kontor, säger André Jonsson.

”Det är företagens uppgift att se till att ha bästa skyddet och utbilda anställda, med bättre rutiner och mjukvara”, säger André Jonsson.

7 säkerhetstips:

  1. Använd starka lösenord och tvåstegsverifiering.
  2. Utrusta era enheter med antivirusprogram. Det registreras 350 000 nya virus per dag och 7 miljarder virusattacker per år.
  3. Säkra er data med georedundant backup – vid exempelvis brand eller stöld är det viktigt att data finns lagrad på olika platser.
  4. Använd en tredjepartsbackup till Microsoft 365.
  5. Uppdatera programvaror och operativsystem regelbundet för att ta del av de senaste säkerhetskorrigeringarna.
  6. Tänk efter innan du öppnar en länk eller bilaga, även om mejlet tycks komma från en säker källa. Så kallade phishing-attacker blir allt vanligare.
  7. Skydda ert trådlösa nätverk. Använd ett nätverk inom organisationen och skapa ett gästnätverk för era besökare.

Fredrik Hjälte och Håkan Olovsson, TeamNorr IT-Partner.

Hjälp med IT-säkerhet?

Vill du och ditt företag ha hjälp med IT-säkerhet? TeamNorr IT-Partner hjälper företag att växa med rätt IT-lösningar och vill göra livet enkelt för kunderna genom att ta helhetsansvaret för produktleveranser, support, servicedesk och drift. En bekymmersfri IT-miljö för en bra dag på jobbet.
Företaget har 21 anställda placerade på de lokala kontoren i Luleå, Piteå, Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik.
Vill du veta mer hur TeamNorr kan hjälpa ditt företag med IT-säkerhet? Läs mer här om TeamNorrs egna datacenter.

Möt våra specialister

Vi hjälper företag växa med rätt IT-lösningar

Andra nyheter från TeamNorr

Fler kollegor till Skellefteå

Fler kollegor till Skellefteå

Vi söker just nu fler kollegor till vårt kontor i Skellefteå. Vilka vi är? En rejäl och smidig IT-partner med rötterna...