Från Tyskland till Norrland – ”Här finns stora möjligheter att utvecklas och dessutom har man roligt på jobbet!”

Marcel Zingel kommer från Tyskland och har arbetat vid Umeåkontoret på TeamNorr IT-Partner sedan mitten av januari. Vi passar på med en kort intervju för att höra vad han tycker om jobbet som IT-konsult, Norrland och vad som är viktigt för att ha en bra dag på jobbet.

Marcel Zingel, nyanställd IT-konsult på TeamNorr IT-Partner i Umeå.

Hur upptäckte du TeamNorr? 

– Jag letade efter min nästa utmaning och sökte mig till TeamNorr som verkligen passar för det jag vill arbeta med. Många olika spännande kunder och utvecklande uppdrag. Här får man som IT-konsult jobba nära kund och vara med från start till mål i olika IT-projekt.

Vad har du gjort innan? 

– Tidigare har jag arbetat som IT-konsult och systemadministratör för ett lokalt företag i min hemstad i Tyskland. Jag har även studerat på Lakeridge High School som ligger nära Portland i USA. Nu studerar jag vidare inom företagsekonomi med internationell inriktning vid Umeå universitet.

Du kommer från Tyskland. Vad tycker du om Norrland egentligen? 

– Norrland är väldigt bra! Jag älskar den fina naturen och sättet att leva här. Jag upplever att det är lite lugnare här uppe än vad jag varit van vid i Tyskland. Jag kommer från en stor stad så det tog lite tid att vänja mig vid det norrländska lugnet.

Hur har första tiden hos TeamNorr varit? 

– Det har varit perfekt. Trevliga kollegor som hjälpt mig igång och att känna mig bekväm den första tiden. Konversationen med kunderna går jättebra, jag förstår mycket svenska och jag vill förbättra mina språkkunskaper så snabbt som möjligt. Det får jag superbra hjälp med av mina arbetskompisar.

Vad vill du bidra med till TeamNorr? 

Att ge kunderna det lilla extra tycker jag är viktigt och att våra kunder har en fortsatt bra upplevelse av TeamNorr!

Var ligger din styrka som IT-konsult? 

Jag tycker att jag är bra på att lyssna och snabbt analysera det aktuella problemet och tänka proaktivt för att undvika eventuella problem i framtiden. Jag är också en person som går rakt på sak vilket jag tror uppskattas hos kunderna

Dina förväntningar på TeamNorr? 

Jag har märkt att vi alltid strävar efter det bästa och det gillar jag. Vi arbetar som ett lag för att hjälpa våra kunder på bästa sätt. Vi ger varandra möjligheter att lära oss av varandra och att fokus är att vi ska utveckla både våra arbetssätt och oss själva med tiden. Hittills har det varit bra att veta att det finns ett team på över 20 kollegor som alltid finns där för att stötta. För varje problem som kan finnas kring IT kan jag vara säker på att vi kan ge kunden den hjälp de behöver. Här finns stora möjligheter att utvecklas och dessutom har man roligt på jobbet!

Vad är en bra dag på jobbet för dig? 

Att få positiv feedback från kunderna är en stor del av en bra arbetsdag för mig. I slutet av varje dag gillar jag att se tillbaka på vad jag har bidragit till. När jag får möjlighet att inte bara arbeta själv utan också samarbeta, för mig beskriver det en bra dag på jobbet.

Det här är Marcel Zingel

Ålder: 20

Bor: Umeå

Familj: Flickvän

Hobby: Bilar, resa, musik, träna, och allting som kretsar kring den spännande och stora IT-världen.

 

Företagsfakta:
TeamNorr IT-Partner AB är en norrländsk helhetsleverantör av produkter och tjänster inom IT. Bolaget grundades 2014 och har idag 22 medarbetare i Luleå, Piteå, Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik.
TeamNorr är IT-partnern som hjälper norrländska företag få en bra dag på jobbet.
Läs mer på www.teamnorr.se

 

För närmare information kontakta:

Marcel Zingel, IT-konsult
090-690 31 13
marcel.zingel@teamnorr.se

Edward Lantz, VD
070-552 33 54
edward.lantz@teamnorr.se