”Det är självklart att man blir lyssnad på” 

IT-konsulten Fredrik Hjälte var en av dem som drog igång TeamNorrs Luleåkontor för tre år sedan. Han uppskattar främst variationen på arbetsuppgifterna samt alla arbetskamrater. 

– Ibland åker jag och gästarbetar på något annat av våra kontor, det är ett uppskattat inslag, säger han. 

Fredrik Hjälte har jobbat som IT-konsult över 20 åren, med start på Försäkringskassan i Halmstad och därefter på olika firmor i Luleå. Nu är han på TeamNorr – ett kontor han var med och etablerade.  

– TeamNorr är duktiga på att hålla det öppet mellan kontoren. Det blir inte egna miljöer med grupperingar på varje kontor utan allt hålls samman så vi känner oss som en enda grupp. Det är väldigt positivt, säger Fredrik Hjälte. 

Framför allt besöker han kunder i Luleå, Piteå och Boden, men ibland reser han längre söderut för att gästarbeta på något annat av TeamNorrs kontor. 

– Det är väldigt givande. Jag kan åka ned och jobba på ett annat kontor en dag eller två. Det blir en bra gemenskap på det sättet, säger han. 

En vanlig arbetsdag består framför allt i att lösa de ärenden som kommer in. Han sköter kundernas servrar, uppdaterar deras system, har hand om backuper med mera. 

– Det är mycket att göra, men det är roligt. Vårt mål är att bli den bästa IT-leverantören i Norrland. 

Vad är roligast med ditt jobb? 

– Det är variationen. Vi gör allt från stort till smått. Ibland är det mer avancerade felsökningar och ibland levererar vi nya datorer eller bygger upp konferenssystem. Det är väldigt blandat, säger Fredrik Hjälte. 

Hos vissa kunder sitter han en hel- eller halvdag då och då, vilket har uppskattats mycket. 

– Vi finns på plats och kan ta alla frågor då utan att kunden ska behöva kontakta supporten och upprätta ett ärende. I de fallen blir vi som en kollega – en i gänget. 

Fredrik Hjälte uppskattar TeamNorrs öppenhet och vilja att utbilda sin personal. 

– Vill man gå en utbildning så är det alltid okej. Jag uppskattar också att man blir lyssnad på. Det är självklart att man får komma med egna idéer och genomföra dem, säger han.