TeamNorr förvärvar Backmans Service i Örnsköldsvik

Åke Backman har drivit företaget Backmans Service i Örnsköldsvik i 29 år. TeamNorr tar nu över verksamheten och stärker sin position som it-avdelning till de lokala företagen i Örnsköldsvik och inom affärsområdet skrivare och dokumenthantering.

I kontorsbranschen i Örnsköldsvik är Åke Backman tämligen välkänd och i takt med tekniken har han gjort en lång resa. Åke började i branschen redan i mitten på 80-talet så försäljning och service av skrivare och olika typer av kontorsmaskiner har varit en stor del av Åke Backmans liv.

Backmans Service är en komplett servicepartner som erbjuder service, support och försäljning av skrivare med tillbehör till företag i Örnsköldsvik. Från den 15 maj 2023 drivs rörelsen i Åke Backmans Service AB vidare av TeamNorr och kommer även i fortsättningen att erbjuda branschens bästa service och support till de lokala kunderna.

TemNorr säljer och utför service på multifunktionsskrivare från både Konica Minolta och Ricoh. Även framkeringsmaskiner, etikettskrivare och dokumentförstörare. Utskrifter, kopiering, scanning och mycket annan dokumenthantering är ofta något som spelar en vital roll i verksamheten och som många förlitar sig på i sin arbetsvardag.

– Det är bra för alla kunder att TeamNorr nu tar över. Jag har stort förtroende för TeamNorr med kunskapen och engagemanget som de har. Så jag känner mig trygg med att kunderna får bra hjälp och service framåt, säger Åke Backman.

– Vi har samarbetat en del med Åke genom åren, så vi känner väl till varandra och det finns en stor respekt mellan Åke och TeamNorr. Jag tror kunderna kommer märka att vi är rejäla och enkla att ha att göra med, säger Tim Granlund, servicechef på TeamNorr.

– Åke har drivit den här verksamheten ända sedan 1993 och hunnit bygga upp en stabil kundkrets med gott rykte och nöjda kunder. Så det känns fint att vi får förtroendet att ta över rörelsen och vidareutveckla den. Det passar perfekt i vår målsättning att vara den lokala it-avdelningen för företagen här Örnsköldsvik, säger Edward Lantz VD på TeamNorr.

För mer information kontakta:
Edward Lantz, vd TeamNorr, 070-552 33 54, edward.lantz@teamnorr.se
Tim Granlund, servicechef TeamNorr, 076-102 25 96, tim.granlund@teamnorr.se
Åke Backman, f d ägare Backmans Service, 070-347 70 85

TeamNorr är ett av Norrlands ledande it-företag med affärsidén att vara en komplett it-avdelning för ägarledda företag. TeamNorr IT-Partner AB är ett norrländskt företag som grundades 2014. Företaget har ca 30 medarbetare och en omsättning om ca 40 miljoner SEK år 2022. Utöver kontoret på Sjögatan i Örnsköldsvik finns TeamNorr idag etablerade i Sollefteå, Umeå, Skellefteå, Piteå och Luleå. Fler kontor är på väg att startas upp för att finnas nära som it-avdelning till kunderna runt om i Norrland.

Liknande nyheter

Välkommen att ansöka till våra lediga tjänster, utöver dessa så kan du även skicka in en spontanansökan via formuläret 

Ge vidare datorer smidigt och säkert

Tillsammans med våra kunder vill vi göra mer för nästa generation. Därför omhändertar vi bärbara datorer på ett säkert och miljömässigt sätt.

Vd inom rekrytering och bemanning byter bransch.

Rebecca Vall, som arbetat i många år inom rekryterings- och bemanningsbranschen, börjar på it-bolaget TeamNorr som har affärsidén att vara it-avdelning till ägarledda tillväxtföretag i Norrland.

Fyra anledningar att välja en modern telefonilösning till företaget

Vårt telefonierbjudande samlar företagets it-lösningar ännu mer och gör livet enklare för våra kunder. Som jag ser det är en modern telefonilösning grunden för den digitala arbetsplatsen, menar Anders.

Vi hjälper dig med hårdvara, mjukvara och tjänster som underlättar för dig och din verksamhet. Det ska helt enkelt bara fungera. Kontakta vår support idag.

Vi är TeamNorr

Vi hjälper dig med hårdvara, mjukvara och tjänster som underlättar för dig och din verksamhet. Det ska helt enkelt bara fungera. Kontakta vår support idag.

E-post

support@teamnorr.se

Kom i kontakt!

Välkommen att kontakta din IT-avdelning