loader image

Växer vidare i Skellefteå – IT-konsult ansluter till teamet

TeamNorr IT-Partner etablerade sitt Skellefteåkontor under hösten 2020. Nu välkomnas ännu en medarbetare. IT-konsulten Tim Granlund som kommer direkt från en tjänst på Skellefteå Kommuns IT-avdelning.

Här berättar Tim vad han kommer bidra med för att Skellefteåföretagen ska få en bra dag på jobbet.

I mitten står nyanställde Tim Granlund som hälsas välkommen av Skellefteåkontorets säljansvarige André Jonsson till vänster och Anders Eriksson som är kundansvarig till höger.

Edward Lantz, nytillträdd VD för TeamNorr IT-Partner AB

Tim Granlund, nyanställd IT-konsult på TeamNorr IT-Partner i Skellefteå ser till att tekniken fungerar ute hos kunderna.

– Det känns väldigt roligt att äntligen vara igång. Man märker direkt att TeamNorr IT-Partner är ett företag med en stark strävan efter att utvecklas och ligga i framkant. Det finns en riktigt bra företagskultur som genomsyrar hela företaget och det känns otroligt spännande att få hänga med på den här resan med att hjälpa våra norrländska kunder att utvecklas och att effektivisera sina arbetssätt. Jag kommer bidra med ett stort engagemang och min förmåga att se lösningar och möjligheter där andra ser problem, säger Tim Granlund.

– Vi är grymt nöjda med rekryteringen av Tim. Han är en ung och redan etablerad stjärna på IT-konsulthimlen med en otrolig arbetsmoral. Vi har jobbat ihop tidigare och styrkan hos honom ligger i den breda erfarenhet som han redan besitter genom sina tidigare jobb som tekniker och IT-konsult. Med Tims hjälp så har vi alla förutsättningar att lokalt här i Skellefteå kunna snabbt leverera och supportera den breda portföljen som vi säljer, säger André Jonsson som är säljansvarig i Skellefteå.

– Jag lägger stor vikt vid att TeamNorr IT-Partner är en norrländsk aktör med lokala människor där det går snabbt från idé till utförande. Det är knappast någon överdrift att hävda att TeamNorr är en av de mest attraktiva arbetsgivarna man kan jobba för inom den här branschen, säger Tim Granlund.

 

Det här är Tim Granlund

Ålder: 27

Bor: Sörböle i Skellefteå

Civilstånd: Sambo

Tidigare erfarenheter: Skellefteå Kommun, CSCE, ITEC Group London, Ricoh IT Partner, Pumek, Hockeysverige.se

Hobby: Snickra, Stugan i Råneå, Brittisk fotboll

Företagsfakta:
TeamNorr IT-Partner AB är en norrländsk helhetsleverantör av produkter och tjänster inom IT. Bolaget grundades 2014 och har idag 28 medarbetare i Luleå, Piteå, Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik.
TeamNorr IT-Partner levererar tjänster och produkter inom IT som hjälper företag i Norrland att få en bra dag på jobbet.
Läs mer på www.teamnorr.se

 

För närmare information kontakta:

André Jonsson, säljansvarig
070-600 51 24
andre.jonsson@teamnorr.se

 
Tim Granlund, IT-konsult
076-102 25 96
tim.granlund@teamnorr.se

Edward Lantz, VD
070-552 33 54
edward.lantz@teamnorr.se

”Nyckeln är att planera och tänka efter, se till att ha bra skydd och rutiner”, säger Robin Johansson, TeamNorr IT-Partner.

Hur ska man undvika att drabbas?

– Det gäller att förutsätta att det händer och ha en plan för det. För statistiken säger att det kommer hända någon gång i någon omfattning. Nyckeln är att planera och tänka efter, se till att ha bra skydd och rutiner, säger Robin Johansson, IT-konsult.

– Framför allt att utbilda personal, så att medarbetare förstår att de har ett stort ansvar i vad man gör med sin dator och e-post. Har man aldrig varit drabbad så är det lätt att negligera det, klicka hejvilt och fylla i information. Men har man otur är det fel typ av mejl man råkat klicka på, säger Fredrik Hjälte, IT-konsult.

Majoriteten av alla cybersäkerhetsproblem orsakas av människan, att någon luras att klicka på en länk eller öppna en fil.

– Det är företagens uppgift att se till att ha bästa skyddet och utbilda anställda, med bättre rutiner och mjukvara. Många tänker att ”det där händer inte mig”. Men nu kryper det allt närmare, och det gäller att se om sitt hus och inse att det kommer kosta pengar om vi inte ser över IT-miljön och utbildar personalen i tid. Det är bättre att förebygga branden än att behöva släcka bränder hela tiden, säger André Jonsson.

”Många har gått i tron att det ”händer inte mig”, men det är dags att ta det på allvar och inse att det är mer en tidsfråga innan det händer. Det viktiga är att man är förberedd och att man har skapat en säkerhet där man inte kan slås ut helt”, säger Håkan Olovsson, TeamNorr IT-Partner.

Även kollegan Håkan Olovsson poängterar vikten av att öka medvetenheten och att vara förberedd:

– Kostnaden för att investera i bättre säkerhet är något man ska jämföra med effekten och kostnaden av att bli utan alla sina system och tillgång till dokument. Vad får det för konsekvenser hos företaget om och när det inträffar?

Vilka är era allra bästa tips för en säker IT-miljö?

– Förebygg, utbilda och investera. Var villig att investera både tid och pengar, för det kostar betydligt mer om det väl händer något. Rätt lösningar med en IT-leverantör som vägleder, det banar vägen för framgång. Och här finns vi på TeamNorr IT-Partner redo att hjälpa till med både säkerhet och utbildning, säger André Jonsson.

Fredrik Hjälte tillägger också att regelbunden inventering och uppdatering av sin IT-miljö är avgörande.

– Har ni till exempel gamla datorer som borde ha blivit bytta för sju år sedan, eller en gammal router med programvara som inte är uppdaterad? Sådant kan vara en källa för en hackare. Fortsätter man att använda sin omoderna IT-utrustning med äldre mjukvara löper man större risk att bli drabbad än med uppdaterade, säkra produkter. Det räcker med att den svagaste länken i kedjan brister.

”Har man aldrig varit drabbad så är det lätt att negligera det, klicka hejvilt och fylla i information. Men har man otur är det fel typ av mejl man råkat klicka på”, säger Fredrik Hjälte, IT-konsult.

TeamNorr har vuxit stabilt sedan bolaget startades 2014 och senaste året har kundtillströmningen ökat markant på samtliga orter. De märker att många nya kunder söker sig till en lokal och kompetent IT-Partner för att få hjälp.

– Det är såklart väldigt roligt att vi får fler och fler kunduppdrag. Vi arbetar varje dag för att vara en rejäl och smidig IT-Partner som gör livet enkelt för våra kunder. Nöjda kunder blir som riktiga ambassadörer för oss och rekommenderar oss till andra företag. Därför söker vi nu ytterligare kollegor till flera av våra kontor, säger André Jonsson.

”Det är företagens uppgift att se till att ha bästa skyddet och utbilda anställda, med bättre rutiner och mjukvara”, säger André Jonsson.

7 säkerhetstips:

  1. Använd starka lösenord och tvåstegsverifiering.
  2. Utrusta era enheter med antivirusprogram. Det registreras 350 000 nya virus per dag och 7 miljarder virusattacker per år.
  3. Säkra er data med georedundant backup – vid exempelvis brand eller stöld är det viktigt att data finns lagrad på olika platser.
  4. Använd en tredjepartsbackup till Microsoft 365.
  5. Uppdatera programvaror och operativsystem regelbundet för att ta del av de senaste säkerhetskorrigeringarna.
  6. Tänk efter innan du öppnar en länk eller bilaga, även om mejlet tycks komma från en säker källa. Så kallade phishing-attacker blir allt vanligare.
  7. Skydda ert trådlösa nätverk. Använd ett nätverk inom organisationen och skapa ett gästnätverk för era besökare.

Fredrik Hjälte och Håkan Olovsson, TeamNorr IT-Partner.

Hjälp med IT-säkerhet?

Vill du och ditt företag ha hjälp med IT-säkerhet? TeamNorr IT-Partner hjälper företag att växa med rätt IT-lösningar och vill göra livet enkelt för kunderna genom att ta helhetsansvaret för produktleveranser, support, servicedesk och drift. En bekymmersfri IT-miljö för en bra dag på jobbet.
Företaget har 21 anställda placerade på de lokala kontoren i Luleå, Piteå, Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik.
Vill du veta mer hur TeamNorr kan hjälpa ditt företag med IT-säkerhet? Läs mer här om TeamNorrs egna datacenter.

Möt våra specialister

Vi hjälper företag växa med rätt IT-lösningar

Andra nyheter från TeamNorr

Fler kollegor till Skellefteå

Fler kollegor till Skellefteå

Vi söker just nu fler kollegor till vårt kontor i Skellefteå. Vilka vi är? En rejäl och smidig IT-partner med rötterna...