Så lyckas ditt företag bättre genom IT-utbildning

Lyckade IT-satsningar kan leda till effektivare arbetssätt, tydligare kommunikation, fler kunder och ökad lönsamhet. Jens Eriksson, digital coach på TeamNorr, hjälper företagen att lyckas fullt ut genom utbildning.

– Många företag är snabba på att köpa in ny teknik och missar allt för ofta att ge personalen rätt förutsättningar och utbildning, menar Jens Eriksson, digital coach på TeamNorr.

Att satsa på IT handlar inte bara om att köpa in ny och rätt sorts teknik och att få den att fungera. Ska man få bra effekt och valuta för pengarna krävs det betydligt mer än så. Det menar Jens Eriksson som är digital coach på TeamNorr IT-Partner AB. Han hjälper företag att sätta upp tydliga mål och strategier kring IT utifrån de behov som finns.

– Jag vill ge företagen bästa möjliga förutsättningar att nå målen och att de ska lyckas långsiktigt. Det innebär att väga in och ta stor hänsyn till företagskultur, kompetens och även synliggöra utmaningar och behov som finns bortom det tekniska, säger Jens Eriksson.

Det är viktigt att få till en bra digital arbetsmiljö både när det gäller kommunikation, samarbete och dokumenthantering, för att det vardagliga arbetet ska löpa på smidigt, säger Jens Eriksson, digital coach på TeamNorr.

Medan hans kollegor som är IT-konsulter på TeamNorr ser till att tekniken fungerar är Jens Eriksson den som ger beslutsfattande personer och IT-ansvariga rätt verktyg och underlag för att kunna forma vision, mål och en tydlig IT-strategi.

– Det är grymt inspirerande och trevligt att få jobba tillsammans med drivna företag här i Norrland. Förutom att jag hjälper bolag att ta fram mål och strategier, kan det även finnas behov av att strukturera upp den digitala miljön och hjälpa till att forma effektiva och smarta arbetssätt, vilket vi på TeamNorr är erkänt duktiga på.

”Jens har på ett mycket pedagogiskt och strukturerat sätt hjälpt oss att utveckla vår kompetens och därigenom bidragit till att effektivisera vårt digitala arbetssätt.”

Många företag är snabba på att köpa in ny teknik och missar allt för ofta att ge personalen rätt förutsättningar och utbildning, menar han.

– Att lyckas med IT-projekt av olika slag är betydligt mer än att köpa prylar, digitala tjänster och system och att få tekniken att fungera. Fungerande IT är absolut en förutsättning för att lyckas men tyvärr är det inte helt ovanligt att företag missar den mänskliga faktorn i uppstartade IT-projekt, säger Jens Eriksson och fortsätter:

– Nya arbetssätt skapas ju inte med automatik när ny teknik införs. Att ändra arbetssätt tar tid, vi människor är inte alltid så förändringsbenägna, vilket man måste ta stor hänsyn till. Ska man införa IT som ska användas inom verksamheten bör man ge personalen insyn, utbildning och skapa delaktighet, annars blir det svårt att lyckas.

Läs även: Vi blir nöjda när kunden är nöjd

Axplock på TeamNorrs utbildningar och workshops

Inspirationsföreläsning Microsoft 365

Workshop – Vägen till lyckad digitalisering

IT-säkerhet

Teams, grunder + fortsättning

SharePoint

OneDrive

Smartboard

Word

PowerPoint

Excel

GDPR

Respons från kunderna

–Jens har varit en enorm tillgång för oss på Balansbehandling. Nu har vi en digital miljö som är enkel, effektiv och smidig att använda. De utbildningsinsatser som gjorts har varit toppen, och vi ser fram emot nästa tillfälle, säger Robert Winneborn, ägare Balansbehandling

Att personalen får chans till rätt kompetens genom utbildning är väldigt viktigt, något som Jens Eriksson gärna hjälper till med som digital coach.

– En del bolag missar att ge personalen kontinuerlig utbildning. Man kanske får en snabbkurs i Excel och sen har man bockat av det. Ökad kompetens skapar både bättre effektivitet och en större trygghet, vilket är en viktig del. Det gäller att se nyttan och vinsten i att använda de digitala möjligheter som finns och att man gör det på rätt sätt, säger Jens Eriksson.

– Jens har på ett mycket pedagogiskt och strukturerat sätt hjälpt oss att utveckla vår kompetens och därigenom bidragit till att effektivisera vårt digitala arbetssätt, säger Mats Falck, Projektledare Umeå universitet Holding AB

 

– De kunder vi hjälpt förstår att TeamNorr gör allt för att de ska lyckas hela vägen. De bolag jag arbetat med uppskattar och har ett behov av att jobba tillsammans med verksamhetens digitala utveckling. Jag upplever att de känner en stark teamkänsla eftersom vi arbetar mot samma mål, säger Jens Eriksson och fortsätter:

– Att vi kan erbjuda IT-utbildningar utifrån verksamheternas behov och i olika former är väldigt uppskattat bland kunderna och en viktig pusselbit för att lyckas fullt ut.

Läs också: Full koll på er IT och kontroll över kostnaderna

Det här är TeamNorr IT-Partner AB

TeamNorr startade 2014 i Umeå och utvidgades kort efter med ett kontor i Örnsköldsvik. I slutet av 2019 öppnades ett kontor i Luleå och i år ett i Piteå och nyligen ett i Skellefteå. Företaget närmar sig nu 30 medarbetare på sina fem kontor i Norrland.

TeamNorr erbjuder helhetslösningar inom IT för att företag i Norrland ska ha en bra dag på jobbet. Företaget levererar alla produkter och tjänster ett företag behöver till en fast månadskostnad. Eftersom TeamNorr tar ansvar för helheten blir vardagen enklare och smidigare för företag och medarbetare. Som kund får du hjälp av en och samma leverantör och TeamNorr gör snabbt felsökningar vid eventuella problem.

Tagit stor investering – så kunder kan välja var de vill jobba

För att garantera kundernas säkerhet – och erbjuda dem friheten att arbeta från den plats de själv vill – har TeamNorr IT-Partner genomfört företagets i särklass största investering någonsin i ett eget datacenter.

Bygger norrländskt datacenter – ger större frihet: ”Smidigt och enkelt”

Med nya toppmoderna servrar i lokaler som har högsta skyddsklass och reservkraft, placerade i Umeå och Boden, kan du vara trygg med att filer och system alltid ligger säkert lagrat och fungerar som de ska.

”Känslan för service är på högsta nivå”

–Väldigt roligt att börja på en arbetsplats där man verkligen känner att samarbeten fungerar och att känslan för service är på högsta nivå.

”En spännande arbetsgivare med bra lagkänsla”

Lagandan var det som lockade – nu är de själva en del av laget. Möt TeamNorr IT-partners senaste tillskott: Jonas Ek och Peter Gustafsson.

Vår färskaste servicetekniker har längst erfarenhet

Lagkänsla är just det som är det speciella med TeamNorr, inte bara nåt företagsledningen säger utan man är en del av laget.
Man har möjlighet att påverka arbetssätt och rutiner , allt för att underlätta interna arbetsflöden men även förbättra kundernas arbetsdag, säger Jonas

Tillväxt i Luleå – erfaren IT-konsult ansluter till teamet

TeamNorr IT-Partner växer vidare i Norrbotten. Nu välkomnas IT-konsulten Peter Gustafsson som har gedigen erfarenhet från branschen

Hjälper företag i Norrland att slippa IT-krångel: “Bygger på samarbete och kundnöjdhet”

I slutet av förra året etablerade sig det norrländska IT-konsultbolaget TeamNorr IT-Partner i Skellefteå. Starten har varit lyckad – med bland annat Skellefteå Taxi som en av sina nya kunder: “De använder en bra modell som bygger på samarbete och kundnöjdhet”, säger Andreas Olofsson, VD på Skellefteå Taxi.

Växer vidare i Skellefteå – IT-konsult ansluter till teamet

TeamNorr IT-Partner etablerade sitt Skellefteåkontor under hösten 2020. Nu välkomnas ännu en medarbetare. IT-konsulten Tim Granlund som kommer direkt från en tjänst på Skellefteå Kommuns IT-avdelning.

Rätt teknik och arbetssätt för en bra dag på jobbet hemma

Du ska i princip ha tillgång till samma tekniska funktioner som du har på kontoret och om en arbetsplats har molnbaserade tjänster så går det att arbeta var som helst.

Så fixar du en bra hemarbetsplats

Det gäller att skapa förutsättningar för att kunna utföra sitt arbete på ett hållbart sätt, både vad gäller teknik och ergonomi.
– Rätt teknisk utrustning krävs för att du ska kunna göra ett bra jobb, säger Håkan Nilsson på TeamNorr IT-Partner.