Meny

Meny

Ge vidare datorer smidigt och säkert

Uminova Innovation först ut när TeamNorr lanserar ny tjänst

Två barn som tittar på en skärm tillsammans

Tillsammans med våra kunder vill vi göra mer för nästa generation. Därför omhändertar vi bärbara datorer på ett säkert och miljömässigt sätt.

Elektronik är en av världens största avfallstyper. Intresset för återbruk ökar, från textil till elektronik. När samhället blir mer och mer uppkopplat blir informationssäkerhet en ännu viktigare fråga. Antalet it-attacker ökar i Sverige och i genomsnitt tar det upp till 277 dagar innan en organisation upptäcker en pågående attack enligt MSB.

Vi vill göra livet ännu enklare för våra kunder och samtidigt bidra till ett bättre samhälle. Tillsammans med Uminova Innovation brinner vi för att stärka utvecklingen i norra Sverige. Med vår utvalda partners ser vi till att bärbara datorer smidigt och säkert kan användas längre.
Edward Lantz, Vd och ägare TeamNorr

Visar hur datorn går från råmaterial, till proaktivt underhåll hos våra kunder, till Ge vidare hos våra samarbetsorganisationer och till slut till återvinning.

Vad ska vi göra med våra uttjänta bärbara datorer?

Uminova Innovation är en av Sveriges främsta inkubatorer med fokus på innovation och skalbara tillväxtbolag. Med Umeå universitet som huvudägare är det viktigt att bidra till ett livslångt lärande för alla oavsett ålder och förutsättningar i livet.

När TeamNorr ville hjälpa oss att ge vidare fungerande datorer som inte användes såg vi en möjlighet att göra gott och samtidigt lösa ett problem. Hållbarhet har stort utrymme i allt vi gör, därför känns det extra bra att våra datorer gör nytta för flera.
Maria Larsson, Ekonomichef Uminova Innovation

Viktigast är radering av information och avidentifiering

Säkerheten är viktig för oss, det handlar om GDPR och företagshemligheter. Vi vill känna oss trygga med att det inte finns någon information kvar i datorn som kan komma i orätta händer. I dagens samhälle är det viktigt för oss att bidra till omställningen, från konsumtionstillvaro till ett hållbart cirkulärt samhälle. Det ligger i linje med hela vår verksamhet.
Nils-Olof Forsgren, Vd Uminova Innovation
Vi tar hand om våra kunders information och ser till att det inte kommer i orätta händer. Företagsinformationen är det digitalt absolut viktigaste för ett företag.
Richard Desiatnik, Servicetekniker TeamNorr

Ett aktivt medarbetarskap har tagit idén om att agera trygg mellanhand med hjärta till verklighet. Richard Desiatnik är Servicetekniker på TeamNorr med ett stort engagemang för att hjälpa behövande på olika sätt, exempelvis med funktionsvariationer eller familjer som har det svårt ekonomiskt.

TeamNorr har valt att starta arbetet med den ideella föreningen Junis i Umeå. Föreningen har 1500 medlemmar mellan 1–15 år med över 80 olika nationaliteter. I takt med att tjänsten växer tillkommer ytterligare samarbeten med fokus på barn och unga i norra Sverige.

Fyra frågor och svar med Richard

Richard Desiatnik

  1. Hur sker TeamNorrs dataradering av viktig information?
    Svar: Vi på TeamNorr använder mjukvaran BitRaser som garanterar att ingen gammal information finns kvar på hårddisken. Vi får ut ett certifikat kring raderingsinformation som kunden får ta del av.
  2. Vad kostar det att ge vidare bärbara datorer med TeamNorr?
    Svar: Vi täcker våra kostnader och gör ingen vinst med denna tjänst. Kostnaden baseras på antalet raderade hårddiskar. Kontakta oss gärna för mer information.
  3. Spelar det någon roll om jag är privatperson eller företagare?
    Svar:
    Denna tjänst riktar sig främst till företag och självklart finns möjligheten att radera hårddiskar även för privatpersoner mot en kostnad.
  4. Varför har TeamNorr den här tjänsten?
    Svar: Först och främst handlar det om informationssäkerhet, vi vill garantera våra kunder att information inte sprids vidare. Vidare handlar det om återbruk, vi vill hjälpa till att förlänga livslängden för datorer och förändra dagens slit- och slängsamhälle. Sist men inte minst, vi vill hjälpa familjer som inte har ekonomiska förutsättningar och ge dessa individer en bärbar dator.

Ett gemensamt löfte till barnen

Tillsammans med våra kunder vill vi vill göra mer för nästa generation. Därför omhändertar vi bärbara datorer på ett säkert och miljömässigt sätt. En teknikbedömning avgör om livslängden kan förlängas genom återanvändning i välgörande ändamål – eller återvinnas genom avfallshantering. Vi säkerställer återvinning av alla värdefulla material en bärbar dator innehåller. Först lovar vi att förlänga livslängden om det är möjligt genom välgörenhet.

Om Uminova Innovation

Vi är en katalysator för tillväxt i norra Sverige, och drivande i att skapa bästa möjliga förutsättningar för innovativa och skalbara tillväxtbolag att nå sin fulla potential.

Kontaktperson: Maria Larsson, Ekonomichef
maria.larsson@uminovainnovation.se, 070-340 63 06

Om Ge vidare

En satsning av TeamNorr för att göra det enklare att bidra till ett bättre samhälle i norra Sverige för barn och unga. Med livslångt lärande i fokus verka för demokrati, minska utanförskap och stärka både individuell och samhällelig utveckling i norra Sverige. Tillsammans med utvalda partners i civilsamhället ser vi till att bärbara datorer smidigt och säkert kan användas längre.

Kontaktperson: Richard Desiatnik, Servicetekniker och ansvarig för tjänsten Ge vidare
richard.desiatnik@teamnorr.se, 090-690 31 20

Om TeamNorr

Genom att vara en aktiv IT-avdelning hjälper vi växande företag att verka och utvecklas i Norrland.

Kontaktperson: Edward Lantz, Vd
edward.lantz@teamnorr.se, 070-552 33 54

Liknande nyheter

Välkommen att ansöka till våra lediga tjänster, utöver dessa så kan du även skicka in en spontanansökan via formuläret 

Vd inom rekrytering och bemanning byter bransch.

Rebecca Vall, som arbetat i många år inom rekryterings- och bemanningsbranschen, börjar på it-bolaget TeamNorr som har affärsidén att vara it-avdelning till ägarledda tillväxtföretag i Norrland.

Fyra anledningar att välja en modern telefonilösning till företaget

Vårt telefonierbjudande samlar företagets it-lösningar ännu mer och gör livet enklare för våra kunder. Som jag ser det är en modern telefonilösning grunden för den digitala arbetsplatsen, menar Anders.

It-avdelningen växer så det knakar – “kunderna är våra bästa säljare”

En it-avdelning ska inte bara vara en stödenhet, utan ett aktivt redskap i företagets utveckling. Vi hjälper norrländska företag att växa, säger Håkan Olovsson, affärsutvecklare på TeamNorr.

Vi hjälper dig med hårdvara, mjukvara och tjänster som underlättar för dig och din verksamhet. Det ska helt enkelt bara fungera. Kontakta vår support idag.

Vi är TeamNorr

Vi hjälper dig med hårdvara, mjukvara och tjänster som underlättar för dig och din verksamhet. Det ska helt enkelt bara fungera. Kontakta vår support idag.

E-post

support@teamnorr.se

Kom i kontakt!

Välkommen att kontakta din IT-avdelning